Træner: Brøndbys største talent forlader os

Brøndby må lade den blot 15-årige forsvarsspiller Andreas Christensen forlade klubben til fordel for Chelsea. Han bliver sammenlignet med Daniel Agger.

Den blot 15-årige Brøndby-spiller Andreas Christensen forlader Vestegnen til sommer: Han har skrevet kontrakt med Chelsea FC.

Dermed mister Brøndby sit største talent. Det vurderer klubbens U17-træner John Ranum Jensen.

- Andreas er utrolig dygtig, boldfast og klog med en super indstilling. Jeg tror, han kan nå lige så langt som Daniel Agger, især hvis han bliver en lige så god duelspiller, siger John Ranum Jensen til Politiken.

Forsvarsspilleren fylder 16 år til april og starter på en såkaldt scholarshipordning i Chelsea, før han som 17-årig kan komme på en rigtig kontrakt. Hans aftale med Chelsea løber i fire år.

Bjur: Både glad og ærgerlig

Brøndbys sportschef er både glad og ærgerlig over U17-landsholdsspillerens skifte.

- Der er ingen tvivl om, at Andreas er et helt særligt talent, der forståeligt har været meget ombejlet. Når klubber af den kaliber kommer på banen, er det svært for os at matche - både hvad angår økonomien og oplevelsen.

- Vi har gjort, hvad vi kunne for at beholde Andreas, men da han i en meget tidlig alder - inden vi kunne skrive kontrakt med ham - var så eftertragtet ude i Europa, har det simpelthen ikke været muligt for os at holde på ham, siger Ole Bjur til Brøndbys hjemmeside.

- Havde den bedste plan

Ifølge Ekstra Bladet har Chelsea fremlagt en plan om, at klubben vil samle 14 af de største europæiske talenter i alderen 16-17 år. De skal spille sammen de kommende tre sæsoner.

- Jeg har valgt at skrive kontrakt med Chelsea, fordi de spiller den form for fodbold, jeg godt kan lide. Samtidig var det klubben, der havde den bedste plan for min fodboldmæssige udvikling, siger Andreas Christensen til Ekstra Bladet.

Avisen skriver også, at klubber som Aston Villa, Ajax og Liverpool var interesseret i midterstopperen.