Træneren er ikke i tvivl: Gammelby er Danmarks bedste

Jens Martin Gammelby lyste op i Silkeborgs sejr over Sønderjyske. Træner Peter Sørensen kalder ham Danmarks bedste højreback, så skal han med til VM?

Han bliver bedre og bedre og var ét af de få lyspunkter på ligalandsholdets januartur til Abu Dhabi.

Jens Martin Gammelby var også hovedpersonen, da Silkeborg mandag aften var på besøg i Haderslev hos Sønderjyske.

Her markerede den angrebsivrige højreback med en strålende matchvinderscoring i første halvleg.

Den lange back tæmmede en høj bold, skar ind i banen, snød et par mand og lagde bolden ind helt ude vel stolpen med venstrepoten.

I anden halvleg leverede den 23-årige Silkeborg-spiller så et helt forrygende Sivebæk-inspireret rush, hvor et halvt Sønderjyske-hold ikke kunne holde Silkeborg-topscoreren tilbage. Denne gang endte dog ikke med en scoring for Gammelby, der dog alt i alt spillede en fornem kamp.

Silkeborg-træner Peter Sørensen var efter kampen svært begejstret og er ikke i tvivl om den unge mands kvaliteter.

Gammelby er landets klart bedste højreback, lyder det.

- Han er blevet mere pålidelig defensivt og han er nærmest helt uimodståelig offensivt. Der er er der ikke nogen, der tilnærmelsesvist er han på hans niveau. Hverken i Superligaen eller i udlandet, siger Peter Sørensen, der nok gerne så sin talentfulde back med i Danmarks VM-trup til sommer, men erkender, at han næppe kan tale en VM-billet hjem på sin stjernes vegne.

- Jeg har stor påvirkningskraft i Silkeborg, men når det kommer til landsholdet, der er den mere begrænset. Der tænker jeg, at man skal spørge Åge Hareide.

Fyldt med selvtillid

Den talentfulde Silkeborgback har fået sit gennembrud under Peter Sørensen, der omskolede Gammelby til backpladsen.

23-årige Gammelby har tidligere både været brugt som central forsvarsspiller og midtbanespiller, mens han som ungdomsspiller fungerede som angriber.

Det kan måske forklare målnæsen hos Jens Martin Gammelby, der efter mandagens kamp er delt Silkeborgtopscorer med fem mål i sæsonen.

- Jeg er fyldt med selvtillid. Det afspejler sig også i mit spil. I dag (mandag, red.) får jeg puttet en ind igen og det er jeg bare glad for. Jeg er inde i en god periode. Det har jeg egentlig været i hele den her sæson. Så det er bare at bygge videre, der er også ting, der skal forbedres, siger Jens Martin Gammelby, der slår en lille latter op, inden han svarer på, om han mon drømmer om en plads i Åge Hareides VM-trup.

- Det tænker jeg ikke så meget på lige nu. Lige nu koncentrer jeg mig om mine præstationer på klubplan. Hvis der bliver noget som helst med landsholdet på et tidspunkt, så tager jeg gerne det med, siger Jens Martin Gammelby, der efter kampen mod Sønderjyske fortalte til Ritzau, at et udlandseventyr står højt på listen.

- Noget kunne da tyde på, at det bliver til sommer, men det fylder slet ikke noget lige nu, for jeg koncentrerer mig kun om Silkeborg. Robert Skov tog et godt valg, da han skiftede til FC København, men mens jeg ikke udelukker at skifte til en anden dansk klub, sigter jeg og mine agenter efter en klub i udlandet.

I klippet øverst kan du se højdepunkter fra Sønderjyske - Silkeborg.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter