Troels Bech: Bliver svært at holde på Durmisi

Troels Bech vil skære Brøndbys trup ned i dette transfervindue, hvor Durmisi kan være på vej væk.

Troels Bech begyndte som sportsdirektør i juni sidste år, men det er først med dette transfervindue, at han for alvor kan sætte sit præg på BIF-truppen. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Han har godt nok kontrakt med Brøndby til 2018. Men Riza Durmisi har haft en af de sæsoner, der giver genlyd i Europa, og derfor er spørgsmålet om den 21-årige forsvarsspiller er at finde i Brøndby, når forårs-halvåret går i gang i marts.

Transfervinduet er netop åbnet, og Brøndbys sportsdirektør Troels Bech erkender, at den unge venstre back, der har haft et kometagtigt 2015 både for sit klubhold og for landsholdet, kan være fortid på Vestegnen.

- Det bliver svært, tror jeg, at beholde Riza Durmisi i dette vindue. Han er jo dygtig, og han har jo haft store scener at optræde på blandt andet med landsholdet. Han er en af de spillere, der tiltrækker sig opmærksomhed, så ja, det bliver ikke nemt at beholde ham, siger Troels Bech til DR.

Forventer du, at han spiller for Brøndby i foråret?

- Jeg vil sige det sådan, at det vil være en bonus, hvis han gør det. Og det ønsker jeg da, at han gør. Men det er ikke sådan, at det er noget, jeg bestemmer hundrede procent alene, for hensynet til spilleren og klubbens økonomi kommer også til at afgøre noget. Der har været konstant interesse for Riza, og det er der også nu, siger sportsdirektøren om Durmisi, der blev kåret som Årets Spiller i Brøndby foran Daniel Agger.

https://twitter.com/BrondbyIF/status/673262817349357568

En anden spiller, som Troels Bech og de mange Brøndby-fans gerne ser fortsætte med at udfolde sig på Brøndby Stadion, er anfører Daniel Agger, hvis kontrakt udløber til sommer. Brøndby er i dialog om en forlængelse med Agger, men endnu er der ikke noget afgørende nyt.

- Agger er en prioriteret spiller for os. Han har sine overvejelser, hvor der er flere elementer end lige dét, som vi er herre over. Vi har også vores overvejelser, og i den forbindelse vil vi give en klar melding på et tidspunkt. Men der er ingen konklusion endnu, siger Bech.

For mange spillere

Når Brøndby på mandag tager hul på træningen frem mod forårets Superliga, får klubben spillere som Michael Almebäck, Fredrik Semb Berge og Patrick Da Silva, der alle har været udlejet, tilbage. Det betyder, at Brøndbys trup-antal når 28, og det er ifølge Troels Bech for mange.

Derfor vil der blive luget ud i truppen, slår sportsdirektøren fast.

- Der er tre spillere, der returnerer, og med dem kommer vi op på en trup på 28 spillere, hvilket er mange. Det er ret mange, der skal overbevise trænerstaben om, at de er gode nok til startopstillingen. Derfor vil det være en fordel for os at handle på det nu i januar frem for at stå i april og maj og skulle holde spiller nummer 26 og 27 glade, siger han og fortsætter:

- Derfor er det meget tænkeligt, at vi vil lytte til folk, der henvender sig på nogen af vores spillere, og vi vil også gøre nogle af vores spillere opmærksomme på, at virkeligheden måske rummer færre spilleminutter for dem i foråret, end hvad de selv ønsker, siger han og slå fast:

- Som jeg ser det kan vi godt leve med afgange af et par spillere.

Det har allerede været rygtet, at den norske klub Odd er tæt på at hente Semb Berge, mens Rosenborg vil have Elba Rashani, men det er ikke noget, Bech vil bekræfte.

Måske forstærkninger

Han vil heller ikke fortælle, om Brøndby skal forstærke sig i transfervinduet. Han fortæller dog, at hvis Brøndby sælger en spiller og ikke har afløseren inden for egen rækker, skal der købes ind.

- Det kan blive nødvendigt, hvis vi ikke har afløseren. Så hvorvidt vi henter nogen i dette transfervindue, kommer an på, hvilke positioner vi eventuelt mister spillere på. En klub som vores er altid på jagt efter forstærkninger, og hvis der opstår en mulighed, må man bare tage den. Og det kan også ske i dette transfervindue, siger han.

- Men vi fik syv nye spillere i sommers, og mange af dem er stadig i en indkøringsfase. Det er ikke et krav, at vi skal forstærke os med store nye profiler lige nu, men det er noget, der kan ske, siger Bech, som mener, at Brøndby har truppen til sikre sig bronze.

- Vi går ind i foråret med ambitionen om at hente bronzemedaljer, og det har vi en trup, der er i stand til. Vi kan sagtens med den trup, vi har, spille med om den placering, siger Bech om sit mandskab, der overvintrer på ligaens femteplads.

(Foto: Aleksandar Josevski DR Sporten)

Ingen revolutioner

Troels Bech forventer generelt set ikke, at der sker de helt store revolutioner i Superliga-klubbernes trupper i vinterens transfervindue.

- FCK tog et stort ryk i sommers, og FCM har allerede meddelt en større transfer. Jeg har ikke nogen tro på, at der kommer til at ske de store ting i dette transfervindue, for det plejer at være om sommeren, at de store ting sker. Så kan det godt være, at klubber som Esbjerg kommer til at gøre mere end de fleste, men jeg tror ikke, det bliver et super aktivt vinter-transfervindue.