Troels Bech ny træner i Esbjerg

Troels Bech bliver ny træner i Esbjerg fB. Han overtager posten fra Ove Pedersen fra 1. januar.

Troels Bech i sin OB-tid (Foto: Palle Hedemann © Scanpix)

Troels Bech skal igen prøve kræfter med et superliga-mandskab. Fra 1. januar afløser han Ove Pedersen som cheftræner i Esbjerg fB.

- Jeg er fantastisk glad. Det er en klub, som jeg som modstander har haft rigtigt mange svære kampe imod. Esbjerg aftvinger respekt. Derfor er det med stor tilfredshed, at jeg kan komme til at arbejde sammen med de fyre, siger Troels Bech til DR Sporten.

Troels Bech og EfB vil først fortælle om detaljerne i aftalen på et pressemøde torsdag.

Den tidligere FC Midtjylland- og OB-træner kan dog fortælle, at han er glad for igen at have et trænerjob, efter han blev fyret i OB i juni måned.

- Jeg ser frem til at komme igang med mit ønskejob, og dét er at træne et godt fodboldhold. Esbjerg har i mange år været et hold, der har været i stand til at nå højt i deres eget maksimum. Det har været imponerende, og det vil jeg meget gerne være en del af, siger Troels Bech.

Startede i Viborg

Troels Bech er selv tidligere topspiller. Han begyndte i Svendborg, kom til Tyskland og spillede for SPVGG Fürth, kom tilbage til Svendborg og spillede så som professionel i Silkeborg.

Med SIF var han med til at vinde det danske mesterskab i 1994. En alvorlig skade satte en stopper for karrieren, da Troels Bech var 27 år.

Allerede i efteråret 1994 blev Bech assistererende træner i Viborg. Først under Viggo Jensen - et samarbejde der rykkede Viborg i superligaen i 1995. Viggo Jensen skiftede til OB, Bech blev i Viborg som assisterende træner - nu for Ove Christensen.

Han blev cheftræner første gang i 1997 og hentede det danske mesterskab med Hjortshøj/Egå i elitedivisionen for kvinder.

Siden kom han til Horsens i 1. division, hvorfra han blev købt fri af Ikast. Det skete, før fusionsplanerne i midt og vestjylland var på deres højeste.

Men få dage efter at Bech var ansat som ny træner i Ikast, blev sammenlægningen bekendtgjort. Herning og Ikast slog sig sammen til FC Midtjylland, med Hernings Ove Pedersen som træner. Troels Bech blev i Ikast en halv sæson, men var efterfølgende væk fra fodbold i et år.

Pokal-sejr med OB

I juni 2000 begyndte han så på sin første træner-kontrakt med OB. I 2002 førte han OB frem til sejr i pokalfinalen mod FC København i Parken.

I efteråret 2001 bad han så ledelsen i den fynske klub om en snak om en forlængelse af kontrakten. Men OB meddelte ham, at det var man ikke klar til at snakke om endnu.

I stedet sagde Troels Bech ja tak til et tilbud fra FC Midtjylland, hvor han tiltrådte i sommeren 2002.

3. december 2003 blev han så fyret i Midtjylland på grund af et 'et utilfredsstillende efterår med manglende resultater.'

I 2004 vendte han tilbage til OB, hvor han sammen med sin assistet Klavs Rasmussen overlevede indtil 24. juni i år.