TV betaler milliard for Superligaen

Dansk fodbold har fået den bedste tv-aftale nogensinde. Fra sommer er Superligaen færdig på Canal 9. Store klubber får op mod 15 mio. kr. ekstra i kassen.

Dame N'Doye, Pierre Bengtsson og Cesar Santin skal fra næste sommer vise sig frem på 3+ og TV2 Sport live. (Foto: Marie Hald © Scanpix)

TV-rettighederne til Superligaen i fodbold fra 2012 til 2015 blev mandag solgt for mere end en milliard kroner.

Fra næste sommer bliver kampene vist live på TV3+ og TV2 Sport, mens Canal 9 ikke længere må vise livebilleder fra Danmarks bedste fodboldrække.

- Det er den bedste aftale nogensinde for dansk klubfodbold, og vi har endnu en gang fået mere end en milliard kroner for rettighederne, men vi er enige med parterne om ikke at offentliggøre konkrete beløb, siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, til Ritzau.

I en pressemeddelelse skriver Divisionsforeningen, at "det er den bedste aftale nogensinde," og at den giver dansk klubfodbold "mere end en milliard kroner." Parterne er enige om ikke at offentliggøre de konkrete beløb, men den gamle aftale havde en værdi af 1.062.300.000 kroner, og i dagens udgave af Ekstra Bladet vurderer avisen, at der er 125-140 millioner kroner mere i den nye aftale.

Det betyder, at de store klubber som FC København, Brøndby og OB kan hente 15 mio. kroner mere om året, mens klubber i den nederste ende af tabellen får ca. fem mio. kroner.

Med den nye aftale bliver Superligaen samlet på færre tv-stationer - lige som Kanal 5 og 6'eren ikke længere må transmittere fra pokalturneringen.

Spørgsmål: Har det været et mål med færre tv-stationer?

- Nej, vi er underlagt et tilsagn til konkurrencestyrelsen, så det har vi ikke været i stand til at styre på den måde, siger Claus Thomsen til Ritzau.

Fakta om aftalen:

Viasat (3+) og TV2 Sport har liverettighederne fra 2012-2015 på alle Superligakampe på tv. Viasat kan vise fire kampe, og TV2 Sport to i hver runde. Til hver runde vurderes kampene ud fra, hvilke er mest attraktive. Her må Viasat vælge kamp nummer 1,2,5 og 6. TV2 Sport har altså "kamp 3 og 4," men kan muligvis købe en ekstra af Viasat.

TV2 Sport har desuden købt rettighederne til 1. division, mens MTG Viasat også har købt liverettighederne til pokalturneringen.

Der forhandles fortsat om live-rettighederne på radio.

Der forhandles fortsat om højdepunktspakker på tv.

Aftalen mellem Divisionsforeningen og tv-parterne betyder også, at Superligaen i fremtiden vil blive brandet endnu bedre på tv. Derudover er det sikret, at tv-dækningen skal være af en international produktionsstandard.

Superliga-klubberne har i den nye aftale også fået mulighed for at etablere egne tv-stationer med Superliga-fodbold.

Canal 9 har fra næste sommer live-rettigheder til Europa League-kampe og kampe fra den bedste spanske fodboldrække eksklusivt i Danmark.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter