Unge nordsjællændere straffer trænerløse Vejle i chanceorgie

17-årige Andreas Schjelderup scorede to mål, da FC Nordsjælland slog Vejle i Superligaen mandag aften.

Se højdepunkter fra kampen her.

Det går forrygende for FC Nordsjælland i øjeblikket.

Mandag aften vandt klubben sin fjerde superligakamp i træk, da det på hjemmebane blev til en 3-1-sejr over Vejle.

Dermed gav fyringen af cheftræner Carit Falch tidligere på ugen ikke den ønskede effekt for gæsterne.

Som følge af de gode resultater har FC Nordsjælland nu 13 point og ligger på fjerdepladsen i Superligaen med bare to point op til topholdet FC Midtjylland, mens Vejle ligger sidst og kun har et enkelt point.

17-årige Andreas Schjelderup blev dobbelt målscorer med to fuldtræffere i første halvleg. Det ene af dem var på straffespark. I anden halvlegs tillægstid satte Oliver Antman punktum med målet til 3-1.

  • FCN fik tildelt straffespark midt i anden halvleg. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)
  • FC Nordsjællands Andreas Schjelderup var flyvende mod Vejle. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)
  • Wahid Faghir scorede Vejles enlige mål. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)
1 / 3

Efter den hurtige fyring af Carit Falch, der blot fik fem kampe i spidsen for Vejle, er det aktuelt den tidligere Vejle-spiller Steffen Kielstrup, der er trænervikar, mens klubben leder efter en permanent løsning.

Den midlertidige Vejle-træner havde skiftet formation til 3-5-2, hvilket ikke var en succes. Holdet kom bagud med 0-2 og brugte pausen på at lægge en ny taktisk slagplan, der blev udført med lidt mere succes.

Opgøret var blot tre minuttet gammelt, da FCN-stortalentet Andreas Schjelderup fik lov at spadsere ind i feltet, hvor han tacklede sig forbi en modstander og sparkede bolden i mål til 1-0.

Den unge nordmand fordoblede føringen i det 21. minut, da han stensikkert udnyttede et straffespark.

Chancer på stribevis

Hjemmeholdet skabte flere store chancer i første halvleg, og midtbanespilleren Magnus Kofod var nær at komme på tavlen, men overliggeren reddede for Vejle, og det samme gjorde stolpen bagefter på et indlæg fra FCN-backen Oliver Villadsen.

13 minutter efter pausen sendte Schjelderup bolden mod kassen og et hattrick, men en holdkammerat blokerede afslutningen.

I stedet reducerede Vejles Wahid Faghir minuttet efter, da et passivt FCN-forsvar lod den 18-årige angriber sparke bolden i nettet ved nærmeste stolpe.

Superligaens bundprop fik aldrig udlignet trods flere gode muligheder.

I stedet scorede FC Nordsjælland endnu et mål helt til sidst i kampen, da finnen Oliver Antman drejede bolden flot over i det lange målhjørne fra kanten af feltet.

/ritzau/

FacebookTwitter