Vanvittigt målmandsdrop afgør Superligaens grundspil: Se hvordan de syv kampe gik

Superligaens sidste runde i grundspillet fik al den dramatik, man kunne håbe på. Se referater af alle syv kampe.

(Foto: SCANPIX © Scanpix)

Man skulle helt hen til de absolut sidste sekunder, før man fandt frem til, hvilke seks Superliga-klubber der sneg sig med i mesterskabsslutspillet.

Det endte med at blive FCK, FCM, OB, Brøndby, Esbjerg og FC Nordsjælland.

Herunder kan du se alle målene fra søndagen, og længere nede kan du læse meget mere om alle kampene.

Her har vi samlet korte referater fra alle syv kampe i den afgørende spillerunde i grundspillet.

1

Målmandsdrop sender Esbjerg videre

Med et sejrsmål inde i overtiden sikrede Esbjerg mod Vejle sig en plads i Superligaens mesterskabsslutspil.

Trods en mand i undertal i de sidste ti minutter lykkedes det Esbjerg at vinde 2-1 over bundproppen.

Esbjerg var tvunget til at vinde, da FC Nordsjælland slog Vendsyssel, og AaB bankede AGF.

Begge hold var derfor på vej forbi vestjyderne i tabellen, men det ændrede en stor målmandsfejl af Vejles Thomas Hagelskjær.

Det betyder at Esbjerg ender på femtepladsen, og som en ekstra bonus er oprykkerne garanteret endnu en sæson i Superligaen.

For Vejle betyder pointtabet, at holdet forbliver på Superligaens sidsteplads, og kommer i nedrykningspulje 1

2

AaB vinder, men misser mesterskabsslutspillet

Der var triste miner i Aalborg, da AaB søndag havde besejret AGF 3-1 i 26. spillerunde i Superligaen.

Det skyldtes, at AaB trods sejren ikke formåede at spille sig ind i top-6 og dermed blive en del af mesterskabsslutspillet.

Det samme måtte aarhusianerne konstatere efter kampen.

Baggrunden for, at AaB måtte vinke farvel til top-6 var de øvrige kampe i runden.

Da Esbjerg vandt 2-1 over Vejle på et mål i overtiden, og FC Nordsjælland vandt 1-0 ude over Vendsyssel, så endte AaB på syvendepladsen med 36 point ligesom FCN, som har en bedre målscore.

Nederlaget til AaB betyder også, at AGF forbliver på niendepladsen med 31 point, og begge hold skal dermed spille i en af de to nedrykningspuljer.

3

FC Nordjællands unge helt redder dem

FC Nordsjælland var presset til det yderste, men en scoring til sidst sendte FCN i mesterskabsslutspillet med en 1-0-sejr ude over Vendsyssel FF.

Det stod klart, da Superligaens grundspil blev afgjort søndag i 26. spillerunde.

Den helt store FCN-profil i denne sæson har været Andreas Skov Olsen, og han blev matchvinder på en sen frisparksscoring, hvilket var en kæmpe forløsning for et FCN-hold, der på ingen måde imponerede i opgøret.

Der var ellers spænding helt til det sidste, da mange af rundens scoringer i Superligaen vendte op og ned på tabellen løbende.

FCN havde dog skæbnen i egne hænder, og med holdets sene mål seks minutter før tid kunne jublen bryde løs.

4

OB fortsætter med den gode stime

Det lykkedes ikke for Randers FC at spille sig i Superligaens mesterskabsspil, da holdet søndag på udebane tabte med 0-1 til OB.

Inden kampen stod det klart, at kronjyderne som minimum skulle have point for at ende i top-6, da mindst et af holdene under dem ville spille sig forbi i tabellen i tilfælde af Randers-nederlag.

I stedet sluttede Randers grundspillet på ottendepladsen med 34 point og skal spille for at undgå nedrykning. Det er tredje sæson i træk, at kronjyderne ender uden for top-6.

Derfor skal Randers senere søndag vælge, hvilken af de to nedrykningspuljer, klubben vil placeres i. Dog vælger AaB på syvendepladsen først.

For OB var det noget mere ligetil. Holdet var nemlig sikker på at slutte på tredjepladsen, uanset hvordan søndagens kampe ville folde sig ud.

Med de tre point sluttede fynboerne med 42 point og har fire point ned til Brøndby på fjerdepladsen.

5

Brøndby gør arbejdet færdigt

Brøndby kan ånde lettet op, efter at mandskabet sikrede sig en plads i mesterskabsslutspillet med en 3-1-sejr over AC Horsens på udebane i 26. spillerunde i Superligaen.

Det har været en tung sæson for sidste sæsons sølvvindere, som mere eller mindre smed guldet på gulvet i netop Horsens i den forgangne sæson, og derfor lurede endnu en fiasko i Østjylland.

Martin Retovs mandskab undgik dog en ny grim oplevelse i det østjyske, og med sejren lægger Brøndby sig på fjerdepladsen.

Det betyder at klubben fra Vestegnen nu kan koncentrere sig om jagten på bronzemedaljerne, som der er i øjeblikket er fire point op til.

Horsens ligger nummer 10 i Superligaen og skal derfor i nedrykningsslutspillet.

6

FC Midtjylland vender 0-1 til en sejr

FC Midtjylland formåede søndag aften at slå Sønderjyske med 2-1 trods en tidlig føring til udeholdet.

FCM havde i store dele af kampen fuldstændig styr på gæsterne - lige på nær de første og sidste fem minutter af kampen. I slutminutterne brændte Sønderjyske flere store chancer.

FCM holder i kraft af sejren guldduellen mod FC København tæt. Ét point adskiller de to hold i FCK’s favør ved indgangen til mesterskabsslutspillet.

Sønderjyske havner omvendt i nedrykningsslutspillet. Da Sønderjyske blev nummer 11 i grundspillet, kommer holdet med sikkerhed i pulje med nummer 14, som blev Vejle Boldklub.

Her har Sønderjyske dog hele otte point ned til Vejle.

7

FC København holder forspringet med sejr

FC København går ind til Superligaens mesterskabsslutspil på førstepladsen, efter holdet søndag vandt med 3-1 på hjemmebane over Hobro.

Sejren betyder, at holdet har et point ned til FC Midtjylland på andenpladsen inden de sidste ti kampe, der skal afgøre guldduellen.

For Hobros vedkommende betyder nederlaget i Telia Parken, at holdet slutter næstsidst i grundspillet, da det samtidig ikke lykkedes Vejle at få point i Esbjerg.

Dermed undgik nordjyderne med nød og næppe sidstepladsen, som havde sat holdet i en svær situation i overlevelseskampen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter