Vejle-assistent om Sormani-ballade: 'Tv-billederne er klippet godt'

Vejles assistenttræner, Morten Bisgaard, afviser, at Vejle-bænken skulle have været i kontakt med Adolfo Sormani under kampen mod AC Horsens.

Adolfo Sormani havde karantæne under kampen mod AC Horsen, og så derfor kampen fra en skyboks. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Det skabte trængsel på trænergangen i Vejle Boldklub, da Fodboldens Disciplinærinstans mandag formiddag stangede en karantæne ud til cheftræner Adolfo Sormani.

Den iltre italiener havde i ugens pokalnederlag til Kolding, ifølge dommerens indberetning, overfuset en linjevogter, og det var altså grundlag for Fodboldens Disciplinærinstans til at uddele én spilledags karantæne, som så skulle afsones små otte timer senere i mandagens kamp mod AC Horsens.

Derfor var det assistenttræner Morten Bisgaard, der stod med tøjlerne på sidelinjen.

Men var det nu også det?

Det spørgsmål er både under og efter kampen blevet rejst, efter tv-billeder fra TV3 Sport viser, at Adolfo Sormani fra sin plads på tribunen ikke så ud til at nyde kampen i ro og mag.

Den italienske cheftræner kommunikerede tydeligvis - men med hvem og hvad, står ikke klart.

Dog viser tv-billederne, at Vejles målmandstræner Marco Ferrari på sidelinjen også havde intens kommunikation. Tilbage står spørgsmålet om Sormani mod reglerne gav instrukser til sidelinjen.

Dagen derpå er det dog svært for assistenttræner, Morten Bisgaard, at komme sagen nærmere.

- Vi har et scoutingsystem, som gør, at vi har folk siddende på tribunen, som kommunikerer med bænken. Normalt er det mig, der har headset på, og dermed kan kommunikere med vores folk, men i går var det så vores målmandstræner, Marco Ferrari. Det kan jeg godt se, at nogen har lavet en historie på.

Kan du godt se, at tv-billederne ser mistænksomme ud?

- Ja, både og. Jeg kan godt se, at det er klippet godt. Men jeg kan kun forholde mig til, at jeg sidder på bænken, og analysefolkene er på tribunen. Hvad vores træner gør, hvor han nu var, det ved jeg i bund og grund ikke noget om.

Så der var ikke kontakt mellem Sormani og bænken?

- Jeg kan kun sige, at vi har vores kommunikationssystem, og det er det, vi bruger i forhold til vores scouting. Hvem vores træner har snakket med, det har ikke noget med mig at gøre.

Hvis nu man sætter sin cheftræner et sted med adgang til sådan et scoutingsystem, kan det så misbruges, som det bliver antydet?

- Det kan det sikkert godt. Så meget energi bruger jeg ikke på det. Jeg bruger kun energi på at tænke over, hvordan vi kan blive bedre til at analysere kampene, siger Morten Bisgaard.

Kigger nærmere på sagen

Med tv-billederne som grundlag, har Fodboldens Disciplinærinstans tirsdag meldt ud, at den vil se nærmere på sagen.

- Vi er ved at kigge på, om der er grundlag for at åbne en sag. Vi forventer, at der er afklaring i løbet af tirsdag eller allersenest i morgen (onsdag, red.), siger Jens Hjortskov, der er formand for Fodboldens Disciplinærinstans, til Ritzau.

I reglementet om en karantæneramt træner står der følgende:

- Pågældende må på karantænedagen fra en time før kickoff, og indtil slutsignalet har lydt, ikke befinde sig tættere på holdet end på det pågældende stadions tilskuerpladser.

Facebook
Twitter