Vejle står imod AaB-pres og sikrer det ene point: Se målene her

Vejle og AaB leverede stor underholdning i Superligaen, og AaB burde have taget sejren i 1-1-kampen.

Vejle og AaB delte pointene mellem sig i en underholdende 1-1-kamp i Nørreskoven fredag aften, hvor AaB brændte to store chancer til sidst.

AaB bragte sig ellers foran på Rufos mål i første halvleg, men Allan Sousa fik udlignet på en af de mange chancer, der var i opgøret.

Dermed fik Vejle ikke for alvor lagt afstand til nedrykningsstregen. Klubben har med 29 point nu syv ned til Lyngby under stregen.

AaB derimod topper nedrykningsspillet med 33 point efter 25 runder.

Begge hold indledte opgøret i et højt og aggressivt pres, der gav flere gode chancer til både Vejle og AaB indledningsvist.

Det havde derfor også ligget i luften, da Rufo efter 18 minutter bragte AaB foran på en ellers kikset afslutning.

Målet ændrede imidlertid fuldstændig kampens karakter. AaB stillede sig længere tilbage på banen og tillod Vejle langt mere tid på bolden.

Over for AaB’s fem mand i bagkæden kunne Vejle dog slet ikke skabe chancer, og efter en hæsblæsende start faldt kampen til ro.

Straks efter pausen var Rufo tæt på at blive dobbelt målscorer, men forsøget fra tæt hold ramte stolpen. I stedet sparkede Allan Sousa tørt bolden i mål kort efter i den modsatte ende til en udligning.

Igen blev chancerne og intensiteten mindre efter en livlig start på anden halvleg, og kun sporadisk var der optræk til chancer.

  • AaB jubler efter Rufo (nummer) har åbnet scoringen i kampen. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)
  • Allan Sousa udlignede for Vejle i anden halvleg med sin ottende Superligascoring i sæsonen. Det gør ham til Vejle-topscorer. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)
1 / 2

I hvert fald indtil fire minutter før tid, hvor indskiftede Tom van Weert burde have afgjort kampen til AaB's fordel. Men den hollandske angriber sparkede en stor chance forbi mål.

I overtiden var det Rasmus Thelander, der kunne være blevet helten for AaB, men forsvarsspillerens hovedstød prellede af på overliggeren.

Men skarpheden og de sidste marginaler manglede, og derfor endte det 1-1.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk