Vejle ud af Superligaen

Vejle tabte i Randers og må ud af Superligaen. Også AC Horsens ligner en nedrykker efter hjemmenederlaget til FC Nordsjælland.

Ansigterne på bænken siger alt: Vejle må ud af Superligaen. Manden, der stikker hovedet frem, er træner Lasse Christensen. (Foto: Richard Sylvestersen © Scanpix)

Vejle Boldklub må ud af Superligaen, og også AC Horsens ligner en nedrykker, efter at næstsidste runde er afviklet. Vejle tabte 2-3 i Randers og er nu fem point efter SønderjyskE lige over stregen. Sønderjyderne fik 1-1 ude mod AaB, der nu er uden sejr i 13 kampe. 

SønderjyskE blev i det hele taget dagens store vinder. AC Horsens tabte 2-3 hjemme til FC Nordsjælland og skal bruge små mirakler for at redde sig. Det kræver en udesejr over OB 31. maj, samtidig med at SønderjyskE hjemme skal tabe til Esbjerg.

Buval og Berg slog til

Vejle havde en del chancer før pausen, men var alligevel bagud, idet Marc Nygaard scorede et flot mål fra kanten af feltet. Efter pausen udlignede Vejles Bora Zivkovic, og gæsterne intensiverede presset, men uden at skabe de helt farlige chancer.

Til gengæld var Randers-spillerne farlige, og Bedi Buval nåede at brænde to gigantiske chancer, før det lykkedes ham at bringe hjemmeholdet foran 2-1 med ti minutter tilbage. Kort efter øgede Søren Berg, men Vejle fik alligevel skabt ny spænding med Djeziris reducering, men det var de sidste desperate krampetrækninger fra Vejle, der styrkede sig kraftigt før forårssæsonen og forventede at klare frisag.

Morten Rasmussen og resten af Horsens-holdet ligner en nedrykker. (Foto: Jesper Kristensen © Scanpix)

Horsens på vippen

AC Horsens var bagud efter to minutter af hjemmekampen mod FC Nordsjælland, og det gik endnu værre. Gæsterne, der ikke havde andet end æren at spille for, kom foran 2-0 ved Martin Bernburg, der udnyttede et blackout af målmand Søren Jochumsen, og endnu en forsvarsfadæse gav Bernburg endnu en chance, som han udnyttede kort efter pausen.

Så ville Horsens også lege med, men det ikke til mere end de to mål, som Lawan og Macena scorede til slutresultatet 2-3.

Morten Rasmussen og resten af Horsens-holdet ligner en nedrykker. (Foto: Lars Horn © Scanpix)

AaB straffet

I Aalborg var AaB for 13. gang i træk (i begge turneringer) ude af stand til at vinde, men det var da også formstærke og topmotiverede SønderjyskE, der var på besøg. Anders Due bragte ellers hjemmeholdet foran på et frispark, men i 1. halvlegs sidste minut udlignede Rasmus Hansen på et straffespark, som målmand Karim Zaza begik på Jesper Kjærulff.

I 2. halvleg stod der AaB på det meste, men trods en række gode chancer lykkedes det ikke at score.

Facebook
Twitter