Vejle vil slå sig fast i Superligaen med syvtommersøm

Traditionsklubben er nu tilbage, der hvor den selv mener, den hører til.

Vejle Boldklub fejrer 1.-pladsen i 1. division og den direkte oprykning til Superligaen.( Foto: Johnny Kristensen, Vejle Boldklub)

Der skal igen spilles superligafodbold i Nørreskoven i Vejle. Efter ni års fravær er en af landets store traditionsklubber igen med blandt de bedste, når Vejle Boldklub fredag sparker 18/19-sæsonen i gang mod Hobro IK.

Og for fans, klubben, spillerne og træner, virker det som det mest naturlige, at klubben nu igen er med blandt de 14 bedste hold i landet.

Det fortæller Steen Thychosen, der er tidligere topspiller og nuværende talentchef i klubben.

- Vi er så klar til det her. Og det er alles opfattelse, at vi nu er der, hvor vi skal og bør være, siger han.

Reddet i 11. time

Men selvom alle, der har VB i hjertet, måske har opfattet klubben som superliga-materiale, har de ikke kunnet komme uden om, at den har stået på 1. divisionsfodbold weekend efter weekend, siden de rykkede ned i 2009.

Og af flere omgange har det bestemt ikke set ud til at få en ende lige foreløbig – tvært imod

Klubben har blandt andet været igennem en kuldsejlet fusion med naboerne fra Kolding, skuffende placeringer i 1. division, og for knap fire år siden, var klubbens tal lige så blodrøde som spillerdragterne, og det var tæt på, at Vejle gik konkurs.

Det nye Vejle Boldklub

Fem mesterskaber, seks pokaltitler, to gange the double, en velsmurt talentfabrik og et ry for at have spillet flot, teknisk fodbold er hvad Trekantområdets største fodboldklub har opnået, siden der første gang blev spillet fodbold i klubben tilbage i 1902.

Men selvom triumferne og de fede tider ikke skal glemmes og stadig kan få smilet frem hos alle i VB, er det også noget, der må lægges til side, mener Steen Thychosen

- Vores bedrifter er vældig flotte. Men nu er det et nyt Vejle, der lægger fra land i en ny tid. Og så skal vi ikke kigge så meget tilbage.

Første mission blev fuldført før tid

Det nye Vejle Boldklub begyndte for omkring to år siden, da en moldovisk og en kinesisk pengemand bød sig til. Og med deres penge kom der også en klar målsætning for klubben. Den skulle stå på superligabold inden for tre år.

Den målsætning blev allerede indfriet efter to år. Men det har bare betydet, at der nu er nogle nye ambitioner for klubbens fremtid, fortæller Steen Thychosen.

- Vi skal kæmpe for at overleve. Og så skal vi slå os selv fast med syvtommersøm og få nogle rigtigt gode år i Superligaen, så vi også kan være med, når den nye struktur kommer. For så er Vejle Boldklub, der hvor vi skal være.

Ingen nerver skal sikre den gode start

Hvor Vejle før i tiden var kendt for et førstehold fyldt med spillere fra egne rækker, så er klubbens holdkort nu mere blandet.

Det er en god kombination af egne spillere, danskere hentet fra andre klubber, og ikke mindst flere udenlandske spillere.

Og netop spillerne med udenlandsk pas kan gavne klubben i kampen om at komme godt fra start i Superligaen, forklarer Steen Thychosen

- De kender ikke klubbens historik så godt, og det kan måske tale til vores fordel, da de ikke vil blive præget af nerver eller nervøsitet, når de går til den her opgave.

Nerver eller ej, så skal bolden over målstregen, og der skal point på kontoen, hvis Nørreskovens gamle bøgetræer igen skal danne rammen om et fast superligahold.

Vejle Boldklub møder fredag 13. juli på hjemmebane Hobro IK i sæsons første kamp, og den spilles klokken 18.00.

Og kampen kan følges i LIGA på P3.

Facebook
Twitter