Viborg forværrer krisen i AGF

Viborg vandt hjemme 2-0 på scoringer før pausen over kriseramte AGF, der stadig er uden sejr i Superligaen.

Viborg kom foran på et straffespark. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Oprykkeren Viborg gjorde søndag tingene værre for kriseramte AGF, efter det grønblusede mandskab med en stærk første halvleg sikrede en 2-0-sejr på hjemmebane i Superligaen.

Søndag var det et til tider idéløst AGF-mandskab, som var på banen mod Viborg. Derfor var det en helt fortjent sejr til hjemmeholdet, som med to mål før pausen sikrede sæsonens anden sejr.

AGF har nu ikke vundet en superligakamp siden 16. maj, og problemerne i det aarhusianske er tiltagende.

Viborg kravler med sejren op på syvendepladsen med syv point, mens AGF forbliver 11'er uden sejr og med bare to point i seks kampe.

FC København fortsatte det gode spil

FC København har i den grad fundet melodien, og søndag fortsatte løverne de gode takter i Superligaen.

I egen hule blev det til en 2-0-sejr over Sønderjyske, hvilket sender FCK op på andenpladsen med 14 point for seks kampe – et enkelt point bag FC Midtjylland.

Med hurtig boldomgang, stor bevægelighed og et godt pres dominerede FCK størstedelen af kampen, men de 17.802 tilskuere i Parken måtte vente til anden halvleg, før overtaget kastede mål af sig.

Først åbnede den spanske kreatør Pep Biel til 1-0, inden angriberen Jonas Wind lukkede til 2-0 og cementerede Sønderjyskes fjerde nederlag på stribe.

FC Københavns Mohamed Daramy spiller en ny, god kamp for FCK. Det blev hans sidste. Søndag aften skiftede han til Ajax. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Haderslev-klubben er nu på tiendepladsen med fire point efter seks spillerunder.

Ubesejret Randers missede førstepladsen

Randers FC missede søndag muligheden for at tage Superligaens førsteplads tilbage fra FC Midtjylland, da kronyderne måtte tage til takke med 1-1 hjemme på Cepheus Park mod AaB.

Begge mandskaber gik ind til opgøret med friske superligasejre i bagagen, men der var langt til det spil, som både Randers og AaB har imponeret stort med på det seneste.

Søndagens opgør var en uskøn affære, hvor det var ganske retvisende med et point til hvert hold.

Randers er stadig ubesejret i Superligaen efter seks runder, hvor holdet indtager andenpladsen med 14 point, et færre end FCM. AaB er på femtepladsen fem point efter Randers.

Efter en chancefattig åbning eksploderede kampen, da AaB bragte sig i front efter 19 minutter.

Nordjydernes nye spidsangriber, Milan Makaric, dukkede op foran mål og prikkede sin første scoring ind i AaB-trøjen.

AaB's Milan Makaric scorede kampens første mål. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

Randers svarede hurtigt igen med en straffesparksscoring fire minutter efter, som Vito Hammershøj-Mistrati køligt sparkede ind.

Generelt var halvlegen en uskøn omgang, hvor fejlafleveringer hindrede begge mandskaber i at få spillet til at flyde.

Kampens tempo steg fra anden halvlegs start takket være lynhurtige kontraangreb i begge ender.

Omstillingerne blev ofte sat i gang på grund af uorden i holdenes defensive strukturer, men kvaliteten manglede på banens sidste tredjedel.

12 minutter før tid var Randers tæt på at tage sejren, men overliggeren var i vejen for Frederik Lauenborg, hvorfor opgøret endte 1-1.

/ritzau/

Facebook
Twitter