Viborg reddede livet

Viborg reddede sig endnu en sæson i Superligaen med en sikker 3-2 sejr ude over OB. Hjemmeholdet må til gengæld se langt efter sølvmedaljerne.

Viborgs Christian Muomaife scorer til 2-0 mod OB (Foto: Scanpix © Scanpix)

OB er ude af kampen om sølvmedaljerne i Superligaen efter en 2-3 dukkert mod Viborg torsdag aften.

På hjemmebane smed fynboerne sølvmedaljerne, da Viborg vandt og sendte Vejle ned i 1. division.

Christopher Poulsen åbnede scoringen efter et kvarter, da et OB-angreb blev brudt, og han selv førte bolden frem i venstre side. Han havde et par spil-muligheder, men valgte selv at rykke ind i feltet, hvor han sendte bolden ind bag Arek Onyszko.

Hjemmeholdet kom godt igen og tilspillede sig flere chancer til bla. Morten Fevang og Ulrik Laursen, men efter 24 minutter slog gæsterne til igen. Viborgs Martin Åslund førte bolden frem i venstre side. Hans indspil blev i første omgang clearet, men Åslund tacklede en OBer på kanten af feltet, og bolden havnede lidt heldigt foran fødderne på Christian Muomaife, der helt fri udplacerede Onyszko.

OB pressede på men Højer slog til

OB pressede igen på for at få reduceringsmålet, men det blev den tidligere OBer, Steffen Højer, der i stedet kom på tavlen i den anden ende. Gæsterne slog en kontra, og Steffen Højer hamrede til bolden fra højre side af feltet op og satte den op i det modsatte kryds.

Efter 72 minutter fik den tidligere Køge-spiller Allan Nielsen reduceret for fynboerne, og i kampens slutfase reducerede Kim Christensen yderligere med et fikst hælspark.

Trods massivt fynsk pres blev der ikke scoret yderligere, og OB må nu se sig slået i kampen om sølvmedaljerne, mens Aab og OB kan afgøre, hvor bronzemedaljerne skal placeres i deres indbyrdes opgør i weekenden.

Esben Hansen: Pokalsejren en del af forklaringen

OBs Esben Hansen var overrasket over indstillingen.

- Vi hænger ikke sammen og er slet ikke klar til kampen. Vi gør tingene på egen hånd i stedet for at spille som et hold. Og det bliver selvfølgelig straffet, sagde han efter kampen.

Han var ikke i tvivl om, at pokalsejren over FCK i sidste uge stadig sad i kroppen.

- Vi har været meget højt oppe efter pokalfinalen. Og har brugt mange ressourcer på andre ting, og det gør udfaldet i dag. De scorer to mål på kontra, efter vi smider bolden væk i fremdrift, konstaterede midtbanespilleren.

I Viborg-lejren var der lettelse over, at nedrykningsfaren blev neutraliseret.

- OB sejlede lidt i deres forsvar i dag, og det gjorde udslaget. Vi scorede på vores chancer, og så kom vi foran 3-0, sagde målscorer Christopher Poulsen efter kampen.

Manden bag 3-0-målet, Steffen Højer, indrømmede dog, at der var nerver på, da OB reducerede til 2-3 kort før tid.

- Det er klart, at vi bliver lidt nervøse til sidst, når der var så meget på spil, sagde Højer.

 

ExternalContent

Facebook
Twitter