VIDEO Da AaB og Brøndby mødte hinanden to gange på en dag

England og Norges U19-fodboldkvinder skal spille 18 sekunder af en kamp om. AaB og Brøndby oplevede noget lignende i 1990'erne.

Det europæiske fodboldforbund (UEFA) har afgjort, at de sidste 18 sekunder af en EM-kvalifikationskamp mellem Norge og Englands U19-kvinder skal spilles om torsdag aften.

Dette blev konsekvensen af en dommerfejl af de større i overtiden i de to nationers indbyrdes opgør i sidste uge.

Ved stillingen 2-1 til Norge fik England tilkendt et straffespark. Englænderne scorede på forsøget fra ellevemeterpletten, men en af deres spillere løb for tidligt ind i feltet.

Den tyske dommer Marija Kurtes valgte fejlagtigt at taksere hændelsen til et indirekte frispark til nordmændene.

De resterende 18 sekunder af tillægstiden - startende med straffesparket - skal derfor spilles om i aften, efter de to holds kampe mod henholdsvis Nordirland og Schweiz er færdigspillede.

'Romerlyskampen'

En lignende situation med afvikling af først en hel kamp og derefter resten af en afbrudt kamp på samme dag har også overgået spillerne fra AaB og Brøndby i 1996.

Årsagen hertil var, at en Superligakamp mellem de to klubber på Aalborg Stadion i september 1995 blev afbrudt af dommer Knud Erik Fisker.

Fisker skønnede, at der efter Brøndbys scoring til 2-0 med godt et kvarter igen var for meget røg på banen til, at kampen kunne gennemføres.

Opgøret blev senere døbt 'romerlyskampen'.

De mandskaber måtte dog vente mere end et halvt år, før de sidste 16 minutters fodbold blev afviklet.

I forbindelse med en pokalkamp mellem de to klubber i april 1996 besluttedes det nemlig, at 'romerlyskampen' endelig skulle have sit punktum.

To Brøndby-sejre

Så efter først at have spillet 90 minutters pokalbold, hvor gæsterne fra Brøndby vandt 4-1, skulle de godt trætte spillere lige spille 16 minutters ligabold.

Brøndby brugte de 16 minutter til at udbygge føringen fra september fra 2-0 til 3-0 og kunne dermed køre den lange vej hjem fra Aalborg med to sejre i bagagen.

I playeren over artiklen kan du se, hvordan det gik til, da AaB og Brøndby holdt dobbeltarrangement i påsken i 1996.

Facebook
Twitter