VIDEO Da Brøndby vandt sit første mesterskab

Brøndby IF kan i dag fejre klubbens 50 års jubilæum, og vi har derfor været en tur i arkivet.

En landets største fodboldklubber, Brøndby IF, kan i dag fejre 50 års fødselsdag. Klubben på den københavnske vestegn har trods sin relativt unge alder allerede skrevet flere kapitler i dansk fodbolds historie.

Klubben blev dannet efter en fusion af Brøndbyøster Idrætsforening og Brøndbyvester Idrætsforening under navnet Brøndbyernes Idrætsforening d. 3. december 1964.

Navnet blev med årene til Brøndby IF og i 1978 oprettedes Brøndbyernes IF Fodbold A/S - selskabet bag ligaholdet og talentholdene. Brøndby blev i 1987 som den kun anden fodboldklub i verden børsnoteret.

Mesterskaber på stribe

Brøndby IF, som klubben med årene kom til at hedde, rykkede i 1981 op i den bedste danske fodboldrække og vandt i perioden 1985-2005 ti danske mesterskaber.

I de senere år har klubbens kvindehold også været dominerende herhjemme og har de har vundet hele ni mesterskaber de sidste tolv år.

Stærke billeder

I playeren over artiklen kan du se, hvordan det første mesterskab kom i hus, og se hvorledes man i 1985 fejrede dette med gigantcigarer, champagne og fællessang i Brøndby-hallen.

Der er stærke billeder af bl.a. John 'Faxe' Jensen, anfører Lars Olsen, musikeren Lille Palle og Brøndbys borgmester Kjeld Rasmussen.

Seks pokaltitler

Udover de ti mesterskaber er det også blevet til seks pokaltitler.

Den første af disse blev sikret i 1989, hvor Brøndby vandt historiens muligvis mest underholdende finale.

De allerstørste blev leveret i 1990-1991-sæsonen, hvor de tyske klubber Eintracht Frankfurt og Bayer Leverkusen blev slået på vej mod UEFA Cup-semifinalen.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:547ee30aa11f9d1630bdc95e

Her ventede Roma og Brøndby var kun få minutter fra en samlet sejr og finaleindtog, men Rudi Völler kunne med en scoring i det 88. minut sende romerne videre og Brøndby ud.

 

Facebook
Twitter