VIDEO Evigglads målrekord tangeret: Rekorden for bedste rullefald blev ikke slået

Morten Duncan Rasmussen tangerede onsdag rekorden for flest Superliga-mål, og det fejrede han ved at kopiere en legendarisk jubelscene.

Morten Duncan Rasmussen bragte sig onsdag aften op på siden af Søren Frederiksen som Superligaens All Time-topscorer.

Det fejrede AGF-angriberen med et rullefald for at hylde den tidligere Viborg-, Silkeborg- og AaB-målmager, der havde for vane at slå en sidelæns kolbøtte efter nogle af sine mange scoringer.

- Rekorden for det bedste rullefald bliver ikke slået foreløbig, men jeg synes, det var virkelig sejt, han gjorde det, griner Søren Frederiksen.

Den evigglade angriber har haft rekorden for flest scorede Superliga-mål, siden han indstillede karrieren i 2005. Den rekord ser nu ud til at blive slået.

- Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, men jeg havde set det komme. Jeg vidste godt, at Duncan var tæt på mig, og jeg havde forventet at det ville ske i det her forår, fortæller nu 45-årige Søren Frederiksen.

- Jeg letter på hatten og siger stort tillykke til Duncan. Der er ingen tvivl om, at han kommer til at score flere mål end de her 139. Han er en fantastisk fyr og en fantastisk dygtig angriber, som jeg har mødt mange gange som modstander.

Kræver mod og målnæse

Søren Frederiksen brugte 335 kampe på at score sine 139 mål. Morten Duncan Rasmussen har spillet en enkelt Superliga-kamp mere for at nå de 139 scoringer.

Der skal dog andet end mange kampe i Superligaen til for at score mange mål.

- For at score så mange mål, skal man først og fremmest have nogle dygtige medspillere. Derudover skal man have næse for at lave mål og kunne lave de rigtige løb i feltet, hvor størstedelen af målene bliver scoret.

- Man skal have noget vildskab, være aggressiv og ikke være bange for at tage slagsmålene, for det gør ondt at score mål. Det kan godt give en flækket læbe eller et øjenbryn, så man skal have modet i feltet, og det har Duncan haft i mange år, ligesom jeg selv, da jeg spillede.

Hvornår kommer du og tager rekorden tilbage?

- Haha, det kommer desværre ikke til at ske. Jeg er stolt og glad for de 139 mål, jeg lavede i Superligaen, men desværre er min karriere ovre, slutter Søren 'Evigglad' Frederiksen.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve