VIDEO FCK overvinder chokstart

Ján Gregus, Carlo Holse og Dame N'Doye scorede, da FCK søndag vendte 0-1 til en 3-2-sejr over Sønderjyske.

Sønderjyske chokstartede og kom foran på et tidligt mål af Mart Lieder, men FC København slog tilbage og vandt søndagens opgør i Superligaen med 3-2.

FCK-manager Ståle Solbakken havde skiftet ud på seks pladser i forhold til 0-0-kampen mod Atalanta i Europa League-kvalifikationen forleden.

Ikke alle FCK-reserverne overbeviste i et underholdende opgør af blandet spillemæssig kvalitet, men scoringer af Ján Gregus, Carlo Holse og Dame N'Doye rakte til tre point.

Med sejren fastholder FC København førstepladsen i Superligaen, hvor holdet har tre point ned til Brøndby og til AaB, der mandag har besøg af Esbjerg.

16 point er samtidigt FCK’s bedste pointhøst efter syv runder i de seneste fem år, og dermed fortsætter Ståle Solbakkens tropper med at vise tegn på bedring efter den skuffende sidste sæson, hvor holdet blot sluttede som nummer fire.

Sønderjyske er nummer ti i tabellen med sine syv point for syv kampe.

Sønderjyderne startede opgøret bedst mod et noget passivt hjemmehold, og efter ti minutter kom sønderjyderne også foran efter en flot kombination.

Den rutinerede venstreback Simon Poulsen slog et fladt indlæg fra venstre side, som midtbanespilleren Marcel Rømer hoppede over.

Bolden gik videre til den hollandske angriber Mart Lieder, der efter et par træk på kanten af feltet sparkede den fladt i nettet via den ene stolpe.

Tæt på yderligere en scoring

Sønderjyske havde ved stillingen 0-1 også en stor dobbeltchance, men FCK-keeper Stephan Andersen var på plads i begge tilfælde.

I stedet udlignede FCK til 1-1 efter en halv time, da midtbanespilleren Ján Gregus' hårde langskud blev rettet af og snød Sønderjyske-keeper Sebastian Mielitz.

Peter Ankersen var involveret i meget af værternes offensive spil, og efter 40 minutter ramte et indlæg fra FCK-backen offensivprofilen Viktor Fischer, der lagde bolden af til den 19-årige kantspiller Carlo Holse, som scorede fra tæt hold.

Anden halvleg åbnede med en lovende Sønderjyske-periode, men efter 75 minutter øgede Dame N'Doye til 3-1 med sin femte ligascoring i denne sæson.

Sønderjyske reducerede kort efter til slutresultatet, da indskiftede Søren Frederiksen fulgte op, efter Stephan Andersen havde reddet et straffespark fra Mart Lieder.

FCK spiller torsdag returkamp mod Atalanta hjemme i Telia Parken. Sønderjyske har lørdag besøg af Hobro.

/ritzau/

Facebook
Twitter