VIDEO Lössl: Mental træning har flyttet mig

Superligaens statistisk set bedste målmand har rykket sig med en omgang mentaltræning.

Statistisk set er han Superligaens bedste målmand. FC Midtjyllands Jonas Lössl har indtil videre kun lukket 20 mål ind i sæsonens 22 kampe, mens han i begyndelsen af denne måned også blev belønnet med en plads i Morten Olsens landsholdstrup til kampen mod England på Wembley.

En af årsagerne til succesen skal populært sagt findes inde i hovedet på den 25-årige målmand.

-  Mentalt har jeg udviklet mig meget. Jeg har spillet mere stabilt og ikke haft så store udfald. Det er jo fejl, vi målmænd bliver målt på. Og dem har jeg haft færre af, fortæller Jonas Lössl til DR Sporten.

Han har i den proces – lige som for eksempel William Kvist og flere andre fodboldspillere – haft stor glæde af personlige samtaler med en mental coach.

For nogle år siden var den slags individuelle samtaler ofte et nedvurderet begreb i den meget maskuline fodboldverden, men sådan er virkeligheden ikke længere.

-  Man skal skrue på alle de parametre, man kan. Få alle de procenter ud, som er muligt. Og så er det mentale bare et rigtigt vigtigt punkt. Jeg tror, vi alle har spillet både gode og dårlige kampe, men at kunne højne det der bundniveau, det er bare så utroligt vigtigt. Og det som skaber resultater i det lange løb, lyder det fra Jonas Lössl.

FC Midtjylland fører Superligaen med to point ned til AaB og møder på lørdag FC Nordsjælland hjemme i Herning.

 

FacebookTwitter