VIDEO Pigekoret synger Superliga-slagsange som du aldrig har hørt dem før

DR PigeKoret synger forårssæsonen af Superligaen i gang på den smukkeste måde.

Fredag er dagen som mange danske fodboldfans har ventet på med længsel. Superligaen starter igen efter en lang vinterpause. Det fejrer vi på DR Sporten med en ret alternativ medley af de 12 forskellige Superliga-klubbers slagsange i samarbejde med DR PigeKoret.

- Det er fascinerende, hvad sang kan. Normalt forbinder man sang med noget følelsesladet og intimt. Alligevel vælger fodboldfans på stadion i ”krigssituationen” at synge, lyder det fra DR PigeKorets chefdirigent Phillip Faber, der blev sat på lidt af en opgave, da han skulle fortolke disse sange.

Og det har ikke været helt nemt at lave en medley af de forskellige slagsange, men et meget interessant arbejde, fortæller han:

- Det er spændende at kigge på melodierne, og hvordan de opstår. Hvorfor vælger man for eksempel at skrive en slagsang på Pippi Langstrømpe-melodien – eller Moonlight Shadow, for den sags skyld?

I slagsange oplever man sangen i sin urform. Det er en imponerende kunst at kunne få et helt stadion til at udbryde i sang samtidig. Selvom fodboldfans på mange måder kan være uenige om valg af træner, startopstilling og spillestil, kan de altid blive enige om kærligheden til klubben. Hvilket også er et gennemgående tema i slagsangene. Det er især derfor, vi er vilde med Superligaen og ikke mindst fodboldfans.

DR Sporten, Fodboldmagasinet og DR PigeKoret ønsker alle en god start på Superliga-sæsonen. Se videoen i toppen af denne artikel.

Du kan følge forårets første kamp mellem OB og AGF i LIGA på P3 eller på TV3 Sport 1 fra klokken 18.00 fredag.

Du skal ikke snyde dig selv for den her fantastiske video. Superliga.dk starter i morgen, og fordi vi glæder os så meget, har vi fået DR PigeKoret til at synge klubbernes slagsange 󾮟⚽️󾠚

Posted by DR Sporten on Thursday, February 25, 2016

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve