VIDEO Sønderjyske skyder Brøndby i sænk

Sønderjyske slog Brøndby 3-1 i et opgør mellem to af Superligaens medaljekandidater. Frederik Holst udvist.

Sønderjyske leverede søndag et tungt bevis på, at holdet skal tages seriøst i kampen om medaljer i Superligaen.

På hjemmebanen i Haderslev blev Brøndby nedlagt med 3-1 af Jakob Michelsens mandskab.

År efter år bliver Sønderjyske af eksperter nævnt blandt nedrykningskandidaterne, men i denne sæson har Sønderjyske fået samlet et rutineret og slagkraftigt hold med mange profiler.

Værterne åbnede stærkt i Haderslev, men det var alligevel Brøndby, der tog føringen midtvejs i første halvleg.

Svenske Johan Larsson tordnede Brøndby i front med 1-0 på et direkte frispark, men Sønderjyske lod sig ikke slå ud.

https://www.facebook.com/DRSporten/videos/1024732667570219/

Et kvarter senere udlignede Tommy Bechmann, efter at bolden var slået højt ind i gæsternes straffesparkfelt. Brøndbys Jesper Juelsgård headede den lige hen til rutinerede Bechmann, der gjorde det til 1-1.

Bolden var knapt givet op igen, før Sønderjyske helt fortjent tog føringen.

Simon Kroon lagde bolden over mod bageste stolpe, hvor Nicolaj Madsen var løbet fra sin markering. Uden større besvær kunne Sønderjyske-profilen gøre det til 2-1 for værterne.

Den 27-årige midtbanespiller øgede til 3-1 efter en times spil i forbindelse med et hjørnespark. Brøndbys landsholdsback Riza Durmisi sad ikke tæt nok på Nicolaj Madsen, der flugtede bolden i mål.

Holst så rødt

Lidt senere havde Madsen tilmed chancen for at score hattrick, men han misbrugte en oplagt chance, efter at Brøndbys Martin Ørnskov havde foræret ham bolden tæt foran mål.

Efter 3-1-scoringen havde gæsterne også gode skudforsøg, da Brøndby-træner Thomas Frank var tvunget til at satse.

Midt i gæsternes jagt på en reducering blev Frederik Holst udvist, da han med ti minutter tilbage af opgøret skubbede en Sønderjyske-forsvarer omkuld. Og så havde Brøndby ikke meget mere at komme med.

https://www.facebook.com/DRSporten/videos/1024728324237320/

Gæsterne var rejst til Haderslev uden Daniel Agger, og Thomas Kahlenberg blev holdt på bænken i hele kampen. De to profiler var tydeligt savnet hos Brøndby, der har det som et erklæret mål at slutte i top-tre.

Sønderjyske har 35 point på Superligaens tredjeplads med samme pointantal som AaB på andenpladsen. FC København, der senere søndag besøger AGF, har 41 point på førstepladsen. Brøndby har 32 point på femtepladsen.

/ritzau/