Vred justitsminister tager skarp afstand fra 'voldelige hooligan-typer' efter ny ballade

Peter Hummelgaard tager gerne hårdere værktøjer i brug over for hooligans efter sammenstød i Glostrup lørdag.

Peter Hummelgaard vil stramme op over for fodboldfans, der ikke kan opføre sig ordenligt. (Foto: © THOMAS SJØRUP, Ritzau Scanpix)

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) blev både "trist og vred", da han så videoen af det sammenstød, som lørdag aften udspillede sig mellem tilhængere af fodboldklubberne FC København og Brøndby på Glostrup Station.

Det skriver han i et opslag på Facebook.

- Maskerede, voldelige hooligan-typer, som slås på en togstation ved højlys dag. Mens almindelige mennesker står midt i det hele. En ældre dame, som skulle med toget væltes blandt andet omkuld. Hvad pokker tænker de mennesker på?, skriver Peter Hummelgaard.

Han understreger, at "vold, overfald og hærværk har intet med fodbold at gøre".

- Hooliganisme skal simpelthen helt væk fra dansk fodbold. Det skal ikke finde sted, hverken før, under eller efter kampe, skriver han.

Politiet var ikke til stede under sammenstødet. I et opslag på Twitter skrev Københavns Vestegns Politi, at man modtog en anmeldelse om slagsmål mellem hooligans på Glostrup Station klokken 18.50.

Vestegnens Politi kendte i forvejen nogle af de tilhængere, som lørdag deltog i et sammenstød på Glostrup Station. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Hændelse ændrer intet for dagens derby

Morten Steen, vicepolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, oplyser, at der søndag endnu ikke er foretaget nogen anholdelser.

- Der er ikke foretaget nogen anholdelser, men vi efterforsker hændelsen, siger han.

Han vil ikke kommentere på, hvor politiet er i sin efterforskning, men fortæller, at man behandler det forestående derby som alle andre møder mellem Brøndby og FCK.

- Lørdagens hændelse indgår i vores samlede planlægning og efterretningsbillede. Vi er parat til de fleste scenarier, siger Morten Steen.

- Til disse derbys kan der ske mange forskellige ting, og vi planlægger ud fra de fleste scenarier, ligesom vi har gjort denne gang. Lørdagens hændelse kommer på den måde ikke til at have den store indflydelse på derbyet i dag.

Politiet har indhentet overvågningsbilleder fra DSB, og flere af de involverede er kendte ansigter fra hooligan-miljøet, fortæller, siger vagtchef for Københavns Vestegns Politi, Lars Guldborg, til Ekstra Bladet.

- Nogle af dem er jo i den personkreds, der sædvanligvis laver de her ting, siger vagtchef Lars Guldborg.

Ifølge justistminister Peter Hummelgaard har et bredt politisk flertal allerede aftalt at stramme reglerne og give politiet og klubberne flere værktøjer for at komme problemerne til livs. Det handler om bedre mulighed for at uddele karantæne, hjælp til kontrollører og meget andet.

- Hvis der er behov for mere, så er jeg bestemt ikke afvisende. For det her skal stoppes. Hvis ikke de voldelige typer kan opføre sig ordentligt, så er vi klar til at stramme endnu mere op. For denne her adfærd er helt og aldeles uacceptabel, skriver Peter Hummelgaard.

FCK og Brøndby kalder episoden på Glostrup Station for "komplet idiotisk og utilstedelig". (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Både Brøndby og FCK har taget afstand fra episoden, der fandt sted dagen før søndagens derby mellem de to rivaler. DR Sporten har været i kontakt med FCK's kommunikationschef, som henviser til et interview med B.T.

- Det er komplet idiotisk og utilstedeligt – ikke mindst, når tilfældige forbipasserende kommer i klemme i det. Det tager vi skarp afstand fra, og vi vil selvfølgelig bidrage til politiets arbejde bedst muligt, skriver Jes Mortensen.

I en sms til DR Sporten kalder Brøndby IF's kommunikationschef, Christian Schultz, opførslen fra de implicerede for "utilstedelig".

- Officielle fangrupper fra begge klubber har sammen været ude de seneste dage og opfordret alle til et fredeligt derby. At en sådan episode alligevel opstår på Glostrup Station viser desværre, at der er individer, som vælger at sætte deres egen agenda højere end fællesskabets ønsker, skriver Christian Schultz.

- Vi håber og tror, at politiet hurtigt kan få identificeret og pågrebet gerningsmændene.

Divisionsforeningen tager afstand fra lørdagens sammenstød. Foreningen kan dog ikke sige, om det får betydning for, om udefans kan få adgang til kommende derbys.

Søndag møder FCK og Brøndby hinanden i 3F Superligaen på Brøndby Stadion. Du kan følge derbyet samt rundens andre kampe på LIGA På P4 og DR Lyd.