Wieghorst takker af

Morten Wieghorst indstiller sin aktive karriere efter denne sæson. Den 34-årige Brøndby-spilleres knæ kan ikke længere klare topfodbold.

Morten Wieghorst efter Brøndbys 7-1 sejr over Farum den 23. november 2002 på Brøndby Stadion. (Foto: Nils Melvang © Scanpix)

Morten Wieghorst indstiller sin aktive karriere efter denne sæson. Den 34-årige Brøndby-spilleres knæ kan ikke længere klare topfodbold.

- Det har ikke været for godt med knæet i det sidste års tid, og nu er tiden altså kommet. Det er min egen beslutning, men selvfølgelig har jeg også lyttet til lægerne, siger Wieghorst til B.T.

Wieghorst har ikke fået meget spilletid i foråret, og midtbanespilleren bliver heller ikke klar til torsdagens pokalfinale mod FC Midtjylland. Det har dog ikke været nemt at træffe beslutningen om at lægge støvlerne på hylden:

- Jeg er taknemmelig over at have spillet for nogle store klubber, og det har været utroligt svært for mig at sige stop. At jeg har det sådan betyder, at jeg har været i det rigtige fag i 16 år. Jeg tager rigtigt mange gode minder med mig, siger han til DR Sporten.

En afklaret Morten Wieghorst efter onsdagens tr?ning i Br?ndby (Foto: Henrik Harpelund © DR Sporten)

Hvad fremtiden byder på, er endnu uafklaret for Wieghorst. Men i første omgang begynder han på et trænerkursus.

- Jeg har ikke besluttet mig for noget endeligt endnu. Der har været forskellige tilbud, men jeg ved ikke, om jeg skal fortsætte i fodbold eller finde noget helt andet. Foreløbig har jeg meldt mig til et trænerkursus til sommer. Så jeg forbereder mig da lidt på, at det kan gå i den retning.

Wieghorsts karriere var i fare, da han i 2000 blev ramt af hjernesygdommen Guillaon-Barré. Men han sejrede over sygdommen og i sommeren 2002 skiftede han fra Celtic til Brøndby, hvor han spillede sig tilbage i landsholdsvarmen.