Wieghorts er overrasket efter superstart for AaB

AaBs cheftræner Morten Wieghorst medgiver, at AaB har fået flere point, end man kunne forvente i Superligaen.

Morten Wieghorts, AaB's cheftræner. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

En delt førsteplads med 12 point ud af 15 mulige. AaB har overrasket mange i denne sæson, og det er også kommet bag på cheftræner Morten Wieghorst, at starten er gået så godt for nordjyderne.

- Jeg er overrasket i den forstand, at vi har 12 point ud af 15 mulige, når man ser på de modstandere, vi har mødt. Indtil videre har vi mødt nummer ét, tre og fire fra sidste sæson, så på den måde er jeg overrasket, siger Morten Wieghorst.

- Realistisk havde man nok sagt, at syv-otte point havde været ok for os på dette tidspunkt, siger Wieghorts til Liga på P3.

Årsagen til den gode start er primært den gode nordjyske defensiv. AaB har kun lukket fem mål ind, men til gengæld har de også kun scoret fem mål.

- Vi er svære at lave chancer imod. Der bliver ikke lavet mange mål imod os med undtagelsen af i FCK-kampen, siger Wieghorst, der medgiver, at AaB’s spil kan virke for defensivt.

- Det er smag og behag. Vi vil gerne være dygtigere med bolden, så vi har noget arbejde at gøre, for det er ikke intentionen at overlade bolden til modstanderne. Og så har vi udfordringer i selv at lave mål, og det forsøger vi at adressere, siger han.

På rette vej

Stemningen og humøret er højt i AaB, hvor man gerne vil bygge videre på den gode start i Superligaen.

- Vi udvikler os langsomt, og nogle synes måske, at det går for langsomt, men sådan vil det altid være i klubber, hvor der er forventninger. AaB har en nyere historie, hvor man har vundet fire mesterskaber inden for de sidste 20 år, og det skaber forventninger, siger Wieghorst.

- Forhåbentlig er vi på rette vej i forhold til de forventninger. Denne start har givet os en god ballast og mod på mere, men vi skal stadig skal arbejde på vores spil. Vi skal være mere grådige for at blive bedre og få flere point.

En af de spillere, der kunne pynte er peruanske Edison Flores, som på grund af sin sene hjemkomst fra ferie efter VM i Rusland endnu ikke er i form til at spille.

Hvis han da overhovedet når at spille for AaB, der gerne vil sælge ham i dette transfervindue.

- Han kom for sent tilbage efter VM. Han fik ekstra ferie og tog så mere selv, og derfor må han jo arbejde ekstra med at finde formen. Så det er ikke disciplinære årsager til, at han ikke spiller, det er et spørgsmål om form, siger Wieghorst.

- Det har hele tiden været meningen, at han skulle sælges i dette transfervindue. Det er ikke sikkert, at det sker, og hvis ikke det sker, er han fuldbyrdet medlem af vores trup og skal nok gøre sig gældende. Men han skal først i form, før jeg kan bruge ham.

Facebook
Twitter