Zanka: Lettere end jeg havde troet

I foråret fik Mathias Zanka Jørgensen sin debut i 1. division. I går fik han sin UEFA Cup-debut. Det er gået hurtigt for Zanka, der var med til at redde FCKs sejr over Lens.

Zanka øverst i klumpen efter sejren over Lens. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Den bare 17-årige Mathias Zanka Jørgensen blev udpeget af træner Ståle Solbakken som manden, der med friske ben og overblik skulle gå ind og ride stormen af mod Lens i torsdagens UEFA Cup-kamp.

Den unge FCKer kom ind i forsvaret i den forlængede spilletid, kort efter at Michael Gravgaard havde fået det røde kort. Det var Miathias Zanka Jørgensens europæiske debut, men han nåede ikke at give det mange tanker.

- Det kom så pludseligt, at jeg ikke nåede at tænke over det. Der blev også hurtigt sagt nogle beroligende ord til mig ude på banen, så det var lettere, end jeg havde troet at komme ind i kampen, siger Mathias Zanka Jørgensen.

Han modtog efter kampen store roser for sin indsats, og han kunne da også med det samme høre og føle publikums opbakning, da han havde succes med sine to første boldberøringer i kampen.

- Det var en nødssituation for os, så jeg tænkte og reagerede bare instinktivt. Og så gik det jo meget godt, siger Mathias Zanka Jørgensen.

Ståle: Det kunne have sat ham tilbage

Han kom til FC København i sommerpausen fra B93. Han underskrev en tre-årig aftale med FCK, selv om klubber som Arsenal, Tottenham, Manchester City, Glasgow Rangers og Fiorentina også var inde i billedet. Han har spillet i B93, siden han var fem år - og debuterede for divisionsholdet i marts måned, hvor han stadig kun var 16 år.

Nu har han så en Superligakamp og en UEFA Cup-kamp på CV'et.

Cheftræner Ståle Solbakken indrømmede efter kampen, at det havde karakter af gambling at smide en teenager ind til de sidste 20 afgørende minutter.

- Ja, jeg holdt længe på ham ude på sidelinien, for der var grund til at tænke sig om og ikke bare tælle til tre, men til fire. For han havde spillet fem minutter mod Fredericia og 10 minutter mod Lyngby, så det var et sats. Men han havde trænet fantastisk med os, så vi fik en ekstra spiller i dag efter den præstation. Men vi kunne også have mistet en, hvis han havde lavet en fejl. Det kunne have sat ham seks måneder tilbage, siger Ståle Solbakken til Tipsbladet.

ExternalContent

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53ad4a93a11f9d17481b0320

Facebook
Twitter