Superstjernen Lionel Messi skifter til USA: 'Det er en smule vemodigt'

Det argentinske fodboldikon skal fremover spille for Inter Miami i den amerikanske liga, MLS.

Lionel Messi skifter til Inter Miami efter to sæsoner i franske PSG. (Foto: © Tom Weller)

Miamis kælenavn kunne ikke være mere passende.

Magiens by, som den amerikanke stad kaldes i folkemunde, bliver nemlig hjemmebanen for fodboldstjernen Lionel Messi, der fremover skal trylle for Inter Miami i USA's bedste række, MLS.

- Sandheden er, at jeg havde tilbud fra et andet europæisk hold, men jeg overvejede det ikke engang, for i Europa var der kun Barcelona, siger Lionel Messi ifølge mediet Sport.

- Da jeg ikke kunne tage til Barcelona, var det tid til at tage til MLS for at opleve fodbold på en anden måde og nyde det mere dag til dag. Naturligvis med samme ansvar og ønske om at ville vinde og altid gøre tingene godt. Men mere roligt.

Inter Miami er blandt andre ejet af det engelske fodboldikon David Beckham. For nylig fyrede klubben Beckhams tidligere holdkammerat fra tiden i Manchester United Phil Neville som cheftræner.

Handlede det om penge, var Messi ikke i Miami

I dagene op til skiftet til Inter Miami blev Lionel Messi lystigt rygtet mod et lukrativt skifte til den saudiarabiske liga, ligesom en retur til FC Barcelona også var i kortene. Men det blev altså solskinsstaten Florida, der løb med den argentinske troldmand.

- Hvis det havde været et spørgsmål om penge, var jeg taget til Saudi-Arabien eller et andet sted. Der var tilbud om mange penge. Men min endelige beslutning er at tage et andet sted hen, siger Lionel Messi.

Tårerne trillede ned ad kinderne, da Lionel Messi officielt tog afsked med sin klub igennem 20 år. (Foto: © ALBERT GEA, Ritzau Scanpix)

Den argentinske verdensmester droppede også ideen om at vende hjem til hjerteklubben FC Barcelona, hvor karrieren tog fart.

Han ønskede ikke at genopleve den ulykkelige skilsmisse fra 2021, hvor han blev nødt til at skifte som følge af finansielle udfordringer.

- Det var en meget grim fase. Jeg blev nødt til at forlade klubben. Jeg var nødsaget til at begynde at løbe og lede efter et hold og træffe en forhastet beslutning. At gennemgå alt det, var hårdt, siger Lionel Messi.

- Jeg ville virkelig gerne tilbage til Barcelona. Jeg drømte om det.

Andreas Kraul er sikker på, at Lionel Messi også er at finde ved VM i 2026. (Foto: © MARTIN MEISSNER, Associated Press)

Et vemodigt farvel til Messi

En hjemkomst til Catalonien havde da også været smukt, medgiver DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul, som er "positivt overrasket" over nyheden.

Han havde regnet med, at Lionel Messi skiftede til Saudi-Arabien og dermed fulgte Karim Benzema, der skiftede til ligaen, hvor Cristiano Ronaldo også spiller, for få dage siden.

- Men det blev Inter Miami. På en måde er det ved at være dét for Lionel Messi på den helt store scene. Det er en smule vemodigt, for det betyder, at vi nok ikke igen får ham at se i Champions League, siger Andreas Kraul.

Men selvom MLS og USA for mange aldrende spillere er sidste stop inden den endelige pension, føler Andreas Kraul sig overbevist om, at Lionel Messi også vil være at finde ved VM i USA, Mexico og Canada i 2026. Men langt fra i sin bedste version.

- Han kommer simpelthen ikke til at være toptunet til VM. I Qatar sidste år strålede han i glimt, men der var 10 mand, som skulle arbejde hårdt omkring ham, siger Andreas Kraul.

- MLS er tilmed et lavere niveau, og han bliver blot ældre. Vi har set det sidste til Messi i storform.