Synsk blæksprutte dømmer Tyskland ude

Den synske blæksprutte, Paul, svigter Tyskland og peger på Spanien som vinder af semifinalen mellem de to europæiske lande i fodbold VM.

Den berømte blæksputte, som er af samme art som denne, forudser tysk VM-exit. (© ap graphics)

Tyske fodboldtilhængere er blevet tildelt et svidende nederlag allerede inden semifinalen i fodbold VM mod Spanien onsdag.

Den britisk opdrættede blæksprutte, der opholder sig i det store akvarium Sea Life i den tyske by Oberhausen, har været helt sikker i sin sag. Og Pauls forudsigelser har hidtil stort set været korrekte.

Kassen, der repræsenterer det tyske hold under VM, er med usvigelig sikkerhed blevet valgt af blæksprutten, der korrekt har forudsagt tysk sejr mod Australien, Ghana, England og Argentina.

Hver gang er Paul gået i kassen med det tyske flag for at hente sig en godbid i form af en musling. Men tirsdag sendte blæksprutten chokbølger gennem den tyske fodboldverden ved at gå i den spanske kasse.

Med flere tv-holds kameraer rullende tænkte blæksprutten sig grundigt om, nærmede sig den spanske kasse, bevægede sig over til den tyske for så at vende tilbage til den spanske, hvor den fiskede muslingen op og åd den.

To journalister kommenterede Pauls valg, da den tyske nyhedskanal n-tv sendte direkte fra Sea Life i Oberhausen, hvor blæksprutten forudsagde vinderen af kampen mellem Tyskland og Spanien.

Paul har forudsagt resultater af fodboldkampe siden Euro2008, og blækspruttens eneste fejlskud var, at den valgte Tyskland som vinder i EM-finalen, som Spanien afgjorde med en 1-0-sejr.

Tyskland skal spille semifinale mod Spanien i Durban onsdag aften.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk