TESTRESULTAT Hvem har landsholdets hurtigste topfart og største udholdenhed?

Kvindelandsholdet skal lægge på fysisk, hvis drømmen om EM skal realiseres. Kom med til test hos de bedste danske fodboldkvinder.

Med en misset billet til VM i Frankrig til sommer, har det danske kvindelandshold nu rettet al fokus mod at kvalificere sig til europamesterskabet i 2021, og rejsen er begyndt.

Hvis drømmen om slutrundedeltagelse skal blive til virkelighed, skal der optimeres. Et område, hvor der især skal lægges på, er det fysiske.

Det bliver mere og mere vigtigt i kvindefodbold, og derfor præsenterede Dansk Boldspil-Union i december Peter Krustrup som fast fysisk træner for kvindelandsholdet. En klar styrkelse og nødvendighed, hvis man spørger landstræneren.

- Det er vigtigt at have en kapacitet som Peter med i teamet. Spillerne skal kunne springe højere, og så tror jeg, at pige- og kvindefodbolden går en tid i møde, hvor der vil kræves større robusthed, siger Lars Søndergaard.

Et nyt projekt starter nu

Missionen om EM i 2021 blev for alvor skudt i gang tirsdag i sidste uge. Her havde staben omkring landsholdet truppen samlet til test i samarbejde med Team Danmark.

Testene skal danne udgangspunkt for spillernes nuværende fysiske form, så det er muligt at sammenligne om nogle måneder. Landstræner Lars Søndergaard brugte dagen på at observere, have samtaler og være social med sine spillere, men mest af alt ser han frem til et helt nyt fodboldår efter VM-fadæsen i efteråret.

- Nu starter vi op på et nyt projekt. Vi skal kvalificere os til EM i 2021, og så er det her en fin mulighed for at få vurderet, hvor spillerne står rent fysisk, siger landstræneren.

Der var hurtige ben og store hjerter

DR Sporten var med på sidelinjen, da spillerne - blandt bippende sensorer og råbende testledere - satte fart i fødderne og lungerne på overarbejde.

Herunder kan vi løfte sløret for den bedste præstation ved de forskellige test.

Næste gang de danske fodboldkvinder skal samles, er til Algarve Cup i Potrugal, som er fra d. 27. februar til d. 6. marts.

Facebook
Twitter