Tidligere landsholdskeeper indstiller karrieren

Thomas Sørensen har i dag valgt at stoppe sin aktive fodboldkarriere i en alder af 41 år.

For 19 år siden forlod Thomas Sørensen Danmark og sin daværende klub OB for at prøve kræfter med Premier League i Sunderland.

Siden da har Thomas Sørensen ikke set sig tilbage, men i dag, godt to årtier senere, har den 41-årige danske målmand valgt at indstille sin karriere.

- Det bliver selvfølgelig lidt mærkeligt ikke at have nogle begrænsninger og at høre folk tale om næste sæson, uden man selv er involveret.

- Men igen, det var en planlagt beslutning. Jeg vidste, at tiden var inde til at lægge støvlerne på hylden. Jeg føler, at det er det rigtige tidspunkt nu. Min krop har det stadig fint, men man skal have hele pakken og gøre sig de tanker, om man vil risikere ikke at kunne spille med sin børn i haven om nogle år, hvis man vælger at fortsætte. Der er mange ting, der ledte til den beslutning.

Sluttede med et australsk eventyr

Efter tiden i Sunderland havde Sørensen også perioder i både Aston Villa og Stoke, inden han i 2015 drog videre for at prøve kræfter med fodbold i Australien hos Melbourne City.

Foruden 362 kampe i Premier League og 35 kampe i den bedste australske liga, har Thomas Sørensen 101 kampe på CV'et for det danske landshold med 2 EM- og VM-slutrunder til følge.

Altså en karriere som Sørensen kan se tilbage på med masser af stolthed.

- Jeg vil gerne huskes som en mand, der gjorde alt, hvad han kunne og var en klubmand, siger Sørensen, mens han forklarer, hvad han kommer til at savne.

- Alle de små ting som at mødes med fans, tale med børn og bare være i fodboldmiljøet og møde mange forskellige mennesker på sin vej. Der er selvfølgelig højdepunkter, men det bedste har bare været hele oplevelsen.