Titler, mål og rekorder: Syv højdepunkter fra Bendtners karriere

Nicklas Bendtner er hjemme i Danmark og FCK. DR Sporten har fundet 7 højdepunkter fra udlandskarrieren.

Nicklas Bendtner er tilbage på dansk grund efter 14 år i udlandet. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det er 15 år siden, Nicklas Bendtner begyndte sin rejse rundt i Fodboldeuropa, da han som blot 16-årig skrev kontrakt med engelske Arsenal.

På trods af en turbulent karriere har tiden i udlandet også budt på både højdepunkter i form af vigtige mål, mesterskaber og rekorder for Bendtner.

Nu er danskeren for første gang i sin professionelle karriere tilbage på dansk grund efter sit skifte til FC København.

Se syv af de højdepunkter, som Nicklas Bendtners karriere indtil videre har budt på, herunder.

Premier Leagues hurtigste mål af en indskifter

Nicklas Bendtner skulle kun bruge seks sekunder på banen, den 22. december 2007, før han sendte Arsenal foran mod lokalrivalerne fra Tottenham (Foto: EDDIE KEOGH © Scanpix)

Seks sølle sekunder!

Så lidt tid skulle Nicklas Bendtner bruge på banen, før han som indskifter headede et hjørnespark i netmaskerne for engelske Arsenal i december 2007 mod Tottenham.

Det sikrede Nicklas Bendtner en plads i rekordbøgerne med det hurtigste mål scoret af en indskifter i Premier Leagues historie. Den rekord står stadig pr. dags dato.

Målet var i øvrigt det sidste i kampen, og derfor sikrede Bendtners mål også en vigtig sejr mod Arsenals evige rivaler fra Tottenham.

Hattrick i Champions League

Bendtner tegnede sig for et hattrick, da Arsenal på udebane slog FC Porto med hele 5-0. (Foto: EDDIE KEOGH © Scanpix)

I sæsonen 2009/2010 gjorde Nicklas Bendtner noget, ingen dansker, hverken før eller siden, har formået at gøre i Champions League.

Bendtner scorede nemlig tre mål i Arsenals 5-0 nedslagtning af portugisiske FC Porto. Det var på daværende tidspunkt kun anden gang, at en Arsenal-spiller scorede et hattrick i Champions League. Den første var den franske verdenstjerne Thierry Henry.

Årets spiller 2009

Nicklas Bendtner sammen med daværende landstræner, Morten Olsen, efter at være blevet kåret til Årets mandlige fodboldspiller 2009. (Foto: martin sylvest andersen © Scanpix)

Efter at være blevet kåret som Årets Talent i 2007, kunne Nicklas Bendtner blot to år senere også kalde sig Årets Mandlige Fodboldspiller 2009.

Det var DBU selv der stod for kåringen, der altså tilfaldt Bendtner. På trods af sin korte karriere var Bendtner på daværende tidspunkt allerede blevet noteret for over 30 landskampe.

Italiensk mester

Bendtner kunne, på trods af manglende spilletid, glæde sig over sit første nationale mesterskab med italienske Juventus (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Sæsonen 2012/2013 tilbragte Nicklas Bendtner i Torino, hvor han var udlejet fra Arsenal til italienske Juventus. Det gav Bendtner sit første, store trofæ, da Juventus for anden sæson i træk hev det italienske mesterskab i hus.

Spilletiden var dog begrænset, da Bendtner i alt kunne notere sig for ti kampe, heraf otte som indskifter, og nul mål for de zebrastribede italienere.

Sæsonen bød også på Bendtners hidtil eneste Champions League-kamp i Danmark, da han blev skiftet ind i Juventus' noget overraskende 1-1 kamp mod FC Nordsjælland.

Tysk pokalvinder

Bendtner, her med nr. 3, kan glæde sig over en tysk pokaltitel med Wolfsburg. (Foto: Fabian Bimmer © Scanpix)

Sæsonen 2014/2015 blev sæsonen, hvor Bendtner efter en række udlejninger forlod Arsenal til fordel for tyske Wolfsburg på en fri transfer.

Det blev til to sæsoner i den tyske industriby, og allerede i første sæson kunne Bendtner strække armene i vejret, da han, dog fra bænken, kunne se Wolfsburg vinde den tyske pokalfinale.

Bendtner, der noget kuriøst for en angriber spillede med nummer tre på ryggen, nåede at spille 47 kampe, heraf 11 fra start, for Wolfsburg. Det kastede ni mål af sig.

Topscorer og to mesterskaber i Norge

Nicklas Bendtner scorede mål på stribe i Norge, og vandt både mesterskab og topscorertitel i sin første sæson. (Foto: Lisi Niesner © Scanpix)

I marts 2017 skiftede Nicklas Bendtner fra engelske Nottingham Forest til norske Rosenborg. Her skulle Bendtner forsøge at finde sig selv efter nogle turbulente år, der blandt andet havde sat ham af landsholdet.

Bendtner var i sin første sæson i Norge stærkt medvirkende til Rosenborgs mesterskab, hvor han scorede 19 mål i sæsonen. Det betød, at han også løb med topscorerprisen.

Sæsonen efter genvandt Rosenborg mesterskabet, og selvom Bendtners rolle ikke var nær så stor, bød Bendtners tid i Rosenborg altså på to mesterskaber og en topscorertitel.

Masser af mål på landsholdet

På landsholdet har Nicklas Bendtner det meste af sin karriere været garant for mål. Her har angriberen indtil videre scoret 30 mål i alt.

Det første mål kom i hans debut mod Polen i 2006, mens hans seneste mål blev scoret i Danmarks 5-1 sejr på udebane mod Irland i november 2017.

Udover målene har Bendtner spillet 81 landskampe, blandt andet til VM i Sydafrika i 2010 og EM i Polen og Ukraine i 2012.

Ved begge lejligheder fik han også bolden i nettet, da han scorede mod Cameroun i 2010 og to gange mere mod Portugal i 2012. Mål, som du kan se i videoen herover.

Herunder kan du gå på opdagelse i Nicklas Bendtners karriere.