Tre ting vi lærte af sejren over Serbien

DR’s fodboldkommentator Andreas Kraul hylder blandt andet den brede danske U21-trup efter EM-semifinalebilletten kom i hus.

Anfører Jannik Vestergaard får sig en solid krammer af Riza Durmisi efter sejren over Serbien. (Foto: Getty Images © Getty Images)

Det danske U21-landshold i fodbold er klar til lørdagens EM-semifinale. Samtidig kan de lige krydse kvalifikation til OL i Rio de Janeiro af efter sejren i den sidste gruppekamp ved slutrunden i Tjekkiet.

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul så i opgøret mod serberne tre ting, som Jess Thorups mandskab kan tage med sig videre i turneringen.

Kan levere under pres

Vi lærte af sejren over Serbien, at der er noget bund i det her danske hold. Der var store forventninger til Danmark inden turneringen, og der har været lidt vaklen undervejs.

I kampen mod Serbien viste holdet, at de har kvaliteten til at indfri de høje forventninger. Med sejren blev det bevist, at holdet kan bære et pres, og Danmark har på trods af bump undervejs formået at vinde gruppen.

Den brede danske bænk 

Danmark har en fantastisk trup. En af holdets største styrker er den brede trup, og det kan blive vigtigt længere fremme i turneringen. I kampen mod Serbien kom Rasmus Falk tilbage i startopstillingen og scorede et mål og spillede en god kamp.

Samtidig kom Danmarks matchvinder fra den første kamp - Pione Sisto - slet ikke på banen mod serberne. Der er mange spillere, som Jess Thorup kan veksle mellem, og det gør det svært at læse holdet. Danmarks trup bliver brugt godt, og den er rigtig stærk.

Ledere med international klasse

Danmark har ikke bare én, men hele to ledere med international klasse. Anfører Jannik Vestergaard viste mod Serbien, hvor stærk han egentlig er, og hvor meget hans store erfaring fra Bundesligaen betyder. Han afviste alt defensivt, og hans hovedspil var eminent.

Pierre-Emile Højbjerg ramte langt fra alt i løbet af kampen og havde faktisk flere dårlige aktioner. Alligevel var hans betydning enorm. Hans lederskab og den måde han fik trukket sine medspillere op viser, at Danmark har to store lederskikkelser - én i hver ende af banen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk