Troldmanden fra Vejle fylder 75

DR Sporten fejrer Tommy Troelsens fødseldag med et herligt hattrick mod Norge.

​En eminent tekniker og en mand med et indiskutabelt skærmtække fylder i dag 75 år.

Tommy Troelsen, fra fodboldbanerne kendt som Troldmanden fra Vejle og fra TV-skærmen som Troldmanden fra Tipslørdag, runder et forholdsvist skarpt hjørne, hvilket vi her på DR Sporten fejrer med et dyk ned i arkiverne.

I klippet øverst kan du se innerwingen med den fornemme teknik og fremragende skud fra distancen lave tre mål mod Norge i en landskamp i 1968. I alt blev det til 16 kampe og fem mål for landsholdet.

Tommy Troelsen var et lysende talent og brød tidligt igennem på Vejle Boldklubs bedste mandskab, hvor det blev til 257 kampe og 130 mål.

Troelsen er den yngste spiller i en pokalfinale nogensinde, da han som 17-årig var med til at vinde 3-2 over K.B.

Se uddrag fra kampen her - og bid mærke i, hvor pløjet til spillerne er, da DBU-formand Ebbe Schwartz overrækker pokalen til Vejles anfører Erik Skåning. På lægterne ses blandt andre skuespilleren Karl Stegger. Stærke billeder.

Skadesplaget fødselar

Desværre blev karrieren begrænset af en skrøbelig fysik, hvilket betød at Troelsen stillede støvlerne på hylden allerede som 28-årig grundet en tilbagevendende knæskade.

Tommy Troelsen ernærede sig i mange år som lærer, men det andet gennembrud i den brede befolkning kom som fodboldkommentator og senere som vært hos DR Sporten, hvor han både var en underholdende og vidende TV-personlighed.

Herfra skal der lyde et stort tillykke til Tommy Troelsen, der herunder kan ses score sit første landskampsmål i en 2-2-kamp mod Norge fra 1965.

FacebookTwitter