Tysk anfører går til angreb på sladrehank

Philipp Lahm kalder det en skændsel, at den tyske startopstilling mod Grækenland blev lækket til pressen.

Philipp Lahm scorede i kampen mod Grækenland. (Foto: © ARIS MESSINIS, Scanpix)

Anføreren for det tyske fodboldlandshold, Philipp Lahm, går nu til angreb på en endnu ukendt person i den tyske EM-lejr, som han beskylder for undergravende virksomhed.

Lahm er sammen med landstræner Joachim Löw stærkt irriteret over, at tyske medier allerede fredag eftermiddag kunne offentliggøre den tyske startopstilling til kvartfinalen mod Grækenland, hvor Löw overraskede med markante ændringer.

- Det er en skam, når der opstår sådanne lækager, og det er en skændsel, at opstillingen var ude i det offentlige rum så tidligt, lyder det ifølge AFP fra Philipp Lahm.

Mod grækerne sad de tre offensive profiler Lukas Podolski, Mario Gómez og Thomas Müller, på bænken, da dommeren fløjtede kampen i gang.

Men overraskelseseffekten i Löws skaktræk havde på det tidspunkt forlængst fortaget sig, eftersom blandt andre fodboldmagasinet Kicker havde bragt nyheden flere timer i forvejen.

Dermed fik grækerne i teorien mulighed for at reagere på den nye tyske angrebsbesætning.

- Hele nationen står bag os, alle ønsker at vi skal stå med pokalen til sidst, siger Philipp Lahm.

- Den, der har et problem, er den person, som har ansvaret for at lække informationen, for i sidste ende kan han skade hele nationens håb.

- Måske har den person ikke helt forstået, hvordan holdsport fungerer. Jeg synes, det er ærgerligt, men vi vil ikke hyre en detektiv, lyder det fra den tyske kaptajn.

Tyskerne kan glæde sig over, at det - trods lækagen - gik fint mod grækerne, som blev slået 4-2 med to af de nye folk, Miroslav Klose og Marco Reus, blandt målscorerne. Men nu bestræber titelaspiranterne sig på, at der ikke opstår nye lækager.

- Vi må være ekstra forsigtige nu. Det er normalt at fortælle til sin kone eller kæreste, om du skal spille eller ej, men man giver ikke hele holdopstillingen til udenforstående, fastslår Philipp Lahm.

Tyskland møder i semifinalen England eller Italien.