To tyske VM-helte dør i samme weekend

De to tidligere tyske landsholdsspillere Ottmar Walter og Heinz Flohe er i denne weekend afgået ved døden.

Det blev en trist weekend for tysk fodbold. De to tidligere landsholdsspillere og VM-helte Heinz Flohe og Ottmar Walter døde henholdsvis lørdag og søndag.

Ottmar Walter var 4. juli 1954 med til at vinde VM i Schweiz, da Vesttyskland sensationelt vandt 3-2 over favoritterne fra Ungarn i finalen, der blev afviklet i den schweiziske hovedstad, Bern.

89-årige Ottmar Walter døde søndag, oplyste hans tidligere klub FC Kaiserslautern på sin hjemmeside.

- Vi er dybt berørte. I vores øjne er det en del af vores historie, der er gået bort.

- Verdensmestrene fra 1954 demonstrerede nogle værdier, som i dag stadig er meget vigtige for os, siger Kaiserslauterns bestyrelsesformand Stefan Kuntz.

Ottmar Walter, der var lillebror til den daværende landsholdsanfører Fritz Walter, var med i startformationen i VM-finalen i 1954. Ottmar Walter nåede at spille 21 landskampe og score 10 mål.

I dag lever kun Horst Eckel og Hans Schäfer fra det legendariske hold, som leverede det, der i folkemunde kaldes vidunderet fra Bern.

Heinz Flohe vandt VM-guld 20 år senere, da Vesttyskland ved VM på hjemmebane i 1974 vandt 2-1 over Holland.

I VM-finalen i München blev han indskiftet på et hold, der bestod af blandt andre Sepp Maier, Franz Beckenbauer og Gerd Müller.

Heinz Flohe lå i koma efter et hjerteanfald i maj 2010, og han afgik lørdag ved døden i en alder af 65 år, oplyser Heinz Flohes søn Nino Flohes til nyhedsbureauet dpa.

Den tidligere offensive midtbanespiller nåede at spille 39 landskampe og score otte mål, og den tidligere FC Köln-spiller var også en del af det vesttyske hold ved EM i 1976 og VM i 1978.

Weekendens dødsfald har ingen sammenhæng.

/ritzau/

Facebook
Twitter