Tyskland har italiensk kompleks

Selv om Tyskland hører til verdensfodboldens absolutte stormagter, er det endnu aldrig lykkedes dem at få skovlen under Italien i en betydende kamp.

Hvis Tyskland får noget at fejre efter EM-semifinalen mod Italien, vil det være første gang, at de slår sydeuropæerne i en betydende kamp. (Foto: © Aris Messinis, Scanpix)

Selv om Tyskland hører til verdensfodboldens absolutte stormagter, er det endnu aldrig lykkedes dem at få skovlen under Italien i en betydende kamp.

Siden det første indbyrdes opgør ved VM i Chile i 1962 har de to hold mødtes syv gange med tre italienske sejre og fire uafgjorte kampe som resultat.

Tre store tysk-italienske opgør:

 * 17. juni 1970: Italien-Vesttyskland 4-3

VM-semifinalen i Mexico ender 1-1, men i den forlængede spilletid vælter målene ind. To mål af Gerd Müller bringer vesttyskerne foran 3-2, men Italien vender slaget og spiller sig i finalen.

* 11. juli 1982: Italien-Vesttyskland 3-1

I en skuffende VM-finale er Italien det bedste hold. Paolo Rossi gør sig til VM's topscorer, da han laver finalens første mål. Siden falder vesttyskerne sammen og bliver straffet af italienske kontraangreb.

* 4. juli 2006: Tyskland-Italien 0-2

Den ordinære kamp i semifinalen ender 0-0, men er en af VM's mest intense og medrivende. Kampen balancerer på en knivsæg, da Fabio Grosso og Alessandro Del Piero i ekstratidens sidste minutter slukker den tyske drøm om en VM-titel på hjemmebane.

Fire knap så mindeværdige opgør:

De fire øvrige opgør var 0-0-kampen i gruppespillet ved VM i Chile i 1962, 0-0-kampen i mellemrunden ved VM i Argentina i 1978 samt to uafgjorte gruppespilskampe ved EM. I 1988 i Vesttyskland blev det 1-1 og ved EM i England i 1996 blev det igen 0-0.