Tyskland viste ingen nåde over for Grækenland

Med massiv overvægt i spil og chancer sikrede Tyskland sig adgang til EM-semifinalen med en 4-2-sejr over Grækenland, der dog kort bed fra sig.

Marco Reus og Jerome Boateng jubler efter en af de tyske scoringer. (Foto: MARCUS BRANDT © Scanpix)

Tyskland er klar til EM-semifinalen efter en 4-2-sejr over Grækenland.

Den tyske landstræner, Joachim Löw, havde valgt at gå stik imod alle formaninger om, at man aldrig ændrer på et vindende hold.

Efter tre sejre i streg i gruppespillet, røg stjernetrioen bestående af Mario Gomez, Thomas Müller og Lukas Podolski på bænken til fordel for de yngre Andre Schürrle, Marco Reus og den rutinerede Miroslav Klose.

Hvorvidt de udskiftninger spillede ind på kampens forløb, er kun til at gisne om, men sikkert er det, at Tyskland sad på spillet fra dommer Damir Skomina fløjtede kampen i gang på stadion i Gdansk i Polen, og kun i seks minutter i anden halvleg var der tvivl om udfaldet.

De tyske spillere producerede masser af chancer, mens Giorgis Samaras og og Dimitris Salpingidis havde omtrent så svære arbejdsbetingelser i det græske angreb, som landets ledelse har det i hjemlandet med at få økonomien til at hænge sammen.  

Tysklands venstreback, Philipp Lahm, blev spilleren, der bragte Tyskland foran, da han fra kanten af feltet drejede bolden over i det lange hjørne.

Den scoring lignede første kapitel i tyskernes videre færd ved EM, mens det lignede sidste kapitel i Grækenlands ditto.

Modsvaret kom i form af en eksplosiv kontra, der bestod af seks berøringer, inden Giorgos Samaras gled bolden over stregen på et indlæg fra Dimitris Salpingidis.

På tribunerne kunne de græske tilhængere ses med foldede hænder i håbet om hjælp fra oven, men bønnerne blev tydeligvis ikke hørt, da Samir Khedira seks minutter efter helflugtede bolden i mål til ny tysk føring.  

Da Miroslav Klose med et hovedstød scorede sit landskampsmål nummer 69, fordampede de sidste græske forhåbninger om en gentagelse af miraklet i 2004, da holdet mod alle odds vandt EM, og fra det punkt bestod spændingen i at gætte på sejrens størrelse fremfor kampens udfald. 

Marco Reus, der fra den kommende sæson skal spille i Borussia Dortmund, bidrog til at cementere tyskernes spillemæssige overlegenhed, da han hamrede bolden ind til 4-1, inden han blev skiftet ud.  

I kampens sidste minutter kunne Salpingidis reducere på et ubetydeligt straffespark.

Facebook
Twitter