'Vanvidsfinale': Dramatisk afslutning sender guldet til Bayern München

Alt var på spil i sidste spillerunde, hvor Bayern München franarrede Borussia Dortmund guldet i Bundesligaen.

Bayern München overhalede Dortmund i sidste runde af Bundesligaen og tog mesterskabet ud af hænderne på rivalerne. (Foto: © Thilo Schmuelgen, Ritzau Scanpix)

En fodboldsæsons dramaturgi kommer i mange former, og lørdagens afgørelse i Bundesligaen var blandt en af de mere dramatiske fortællinger.

For i sæsonens sidste runde smed Dortmund muligheden for at vinde klubbens første mesterskab siden 2012, selvom holdet selv kunne afgøre sin egen skæbne. I stedet blev det Bayern München, der løb med mesterskabet for 11. gang i træk.

Hvis Dortmund formåede at slå Mainz på hjemmebane, kunne de på det mytiske Westfalenstadion, der nu hedder Signal Iduna Park, lade sig hylde som mestre foran over 81.000 fans.

Det lykkedes ikke, da holdet spillede 2-2, og så var vejen på banet for, at Bayern München knap 100 kilometer længere sydpå kunne slå FC Köln på udebane med 2-1 efter en sen scoring, overhale rivalerne og vinde Bundesliga-titlen.

- Vanvidsfinale, skriver det tyske medie Kicker.

Skuffelsen var tydelig, da kampen i Dortmund blev fløjtet af. (Foto: © Michael Probst, Associated Press)

Dramatik for alle pengene

Fra første fløjt i kampen mod FC Köln kørte Bayern Münchens spil ligeså upåklageligt som en tysk bil frisk fra fabrikken.

Den sejrsvante klub med nu 32 Bundesliga-titler i bagagen var veloplagte, hvilket udmøntede sig i, at franske Kingsley Coman bragte udeholdet foran på et formidabelt langskudsmål efter otte minutters spil.

I Dortmund fik hjemmeholdet til gengæld alt andet end en drømmestart mod Mainz. Forsvarsspilleren Niklas Süle forsøgte sig ellers med et hovedstød, der var tæt på at gå i mål og få taget på Westfalenstadion til at lette.

Men fra selvsamme øjeblik begyndte nedturen for Dortmund.

Mainz' Andreas Hanche-Olsen skabte de første anelser af mismod blandt Dortmunds fans, da han scorede til 0-1.

Knap fire minutter senere blev Raphael Guerreiro hægtet i feltet, VAR-vognen brød ind, og Dortmund fik spillets største chance for at bringe balance i regnskabet på et straffespark.

En Hollywood-historie begyndte af tage form, da angriberen Sebastian Haller, som tidligere på sæsonen kom tilbage på fodboldbanen efter et kræftforløb, lagde bolden til rette.

Men filmen knækkede, da Haller brændte straffesparket, og det i stedet begyndte at ligne en tragedie i Dortmund. Seks minutter senere udbyggede Mainz føringen til 0-2.

Dortmunds Sebastian Haller missede en gylden mulighed for at udligne til 1-1 på straffespark. (Foto: © Jürgen Fromme, picture alliance / firo Sportphoto)

I anden halvleg tog begge kampe en drejning.

Først reducerede Dortmund til 1-2, men endnu mere væsentligt var det, at Köln i det 81. minut fik tilkæmpet sig et straffespark og udlignede til 1-1 mod Bayern München.

Det betød nemlig, at Dortmund var tilbage på førstepladsen.

Men kun for en stund.

I det 89. minut scorede 20-årige Jamal Musiala et mål for Bayern München, der skulle blive guld værd, da holdet kom foran 2-1 og blev mestre med de tre point, som holdet sikrede på den bekostning.

En gylden fod fra Jamal Musiala sikrede Bayern München mesterskabet. (Foto: © Thilo Schmuelgen, Ritzau Scanpix)

For i Dortmund lykkedes det aldrig de gultklædte spillere at vende kampen til en sejr, selvom de fik udlignet til 2-2 i overtiden.

Dansk succes og en falden gigant

Det var ikke kun mesterskabskampen, der lørdag blev afgjort i Bundesligaen.

Med en 1-0 sejr over Werder Bremen slutter den danske landsholdsmålmand Frederik Rønnow og Union Berlin en eventyrlig sæson af med at sikre sig en billet til næste års udgave af Champions League.

I bunden af ligaen ender Schalke 04 til gengæld med at runde en mareridtssæson af med et 4-2 nederlag til RB Leipzig. Hvilket betyder, at traditionsklubben rykker ned i den næstbedste række.

I Stuttgart er sæsonen endnu ikke færdig, da holdet skal spille play off mod enten HSV eller Heidenheim fra 2. bundesliga i et opgør om en plads i den bedste tyske række.