Bizarre scener i Bundesligaen: Tilskuerballade skæmmer Bayerns kæmpesejr i Hoffenheim

Bannere med ukvemsord mod Hoffenheim-ejer Dietmar Hopp fik spillerne til at forlade banen.

Bayerns fans havde under opgøret et banner med ukvemsord om Hoffenheim-ejer Dietmar Hopp. (Foto: © Daniel Roland, Scanpix)

Bayern München fortsætter med at vise skræmmende styrke i den tyske Bundesligaen, men det er givetvis ikke holdets 6-0-sejr på udebane over Hoffenheim, der bliver samtaleemnet i de kommende dage.

Det gør derimod den tilskuerballade blandt Bayerns tilhængere, der gjorde, at kampen flere gange måtte afbrydes, og spillerne midlertidigt forlod banen 13 minutter før tid.

Udgangspunktet var bannere med ukvemsord mod Hoffenheims mæcen, Dietmar Hopp, der har været mål for protester fra flere klubbers fans i de senere uger.

  • Kampens dommer Christian Dingert måtte flere gange undervejs afbryde opgøret mellem Hoffenheim og Bayern. (Foto: © Daniel Roland, Scanpix)
  • Spillerne forlod i anden halvleg banen. Her taler Hoffemheim-ejer Dietmar Hopp med Bayern Münchens midtbaneprofil Thiago. (Foto: © Kai Pfaffenbach, Scanpix)
  • Dele af Bayern-ledelsen gik på græsset for at dæmpe gemytterne blandt klubbens medrejsende fans. (Foto: © Kai Pfaffenbach, Scanpix)
1 / 3

Hele Bayern-ledelsen var på banen for at skælde ud på de medrejsende fans, mens de to hold gik i omklædningsrummene.

Efterfølgende sagde Bayern München-formand Karl-Heinz Rummenigge til Sky Sports, at han og klubben ser meget alvorligt på fansenes opførsel.

- Jeg skammer mig dybt over denne opførsel. Det er Bayerns meget grimme ansigt. Det er der ingen undskyldning for. Vi har filmet det hele og vil bruge alle midler for at stille de ansvarlige til regnskab for dette.

På Twitter tager Bayern München afstand fra de bannere, klubbens egne fans havde medbragt til udekampen mod Hoffenheim.

- Den sportslige succes af opgøret kommer i anden række, skriver klubben blandt andet.

Efter nogle minutters afbrydelse blev kampen genoptaget, men begivenhederne på banen kan dårligt kaldes "kamp".

I stedet valgte de to hold at bruge de sidste 13 minutter på at spille bolden formålsløst rundt mellem hinanden på banen.

Hermed markerede spillerne, at de heller ikke var tilfredse med bannerne, der blandt andet beskrev den 79-årige pengemand som "søn af en luder".

De sidste 13 minutter af opgøret mellem Hoffenheim og Bayern trillede spillerne bolden mellem hinanden. (Foto: © Kai Pfaffenbach, Scanpix)

Midt i anden halvleg havde dommer Christian Dingert afbrudt kampen for første gang, da smædebannere mod Hopp kom til syne i Bayerns fanafsnit.

Spillet blev genoptaget kort efter, men anden gang valgte dommeren altså at sende spillerne i omklædningsrummet.

På det tidspunkt første Bayern München altså 6-0 efter en ulige kamp, hvor de sydtyske gæster allerede efter et kvarter var tre mål foran.

Både Robert Skov og Jacob Bruun Larsen var med fra start på det overmatchede hjemmehold, men Bruun Larsen blev pillet ud efter en halv times spil.

Protester mod Dietmar Hopp har skæmmet flere kampe i de seneste spillerunder.

I sidste weekend måtte dommeren midlertidigt afbryde Hoffenheims besøg i Mönchengladbach, efter at hjemmeholdets fans havde vist et banner med Hopps ansigt bag et sigtekorn.

Hopp har længe været en upopulær figur blandt de mest rabiate fans, efter at han med sine mange millioner har ført landsbyklubben Hoffenheim op i Bundesligaen.

/ritzau/