Dansk kæmpetalent kan få debut i Bayern

Pierre Emil højbjerg kan i weekenden få sin debut i Bundesligaen, hvor han for første gang er med i Bayern Münchens trup.

17-årige Pierre Emile Højbjerg er for længst skiftet til Bayerns røde farve. Snart kan han få lov at fremvise den i Bundesligaen. (Foto: Andreas Beck © Scanpix)

Det danske midtbanetalent Pierre-Emile Højbjerg er for første gang med i truppen, når den tyske storklub Bayern München lørdag møder Bayer Leverkusen i et topopgør i Bundesligaen.

17-årige Højbjerg, der har en fortid i Brøndbys ungdomsafdeling, var i begyndelsen af året med på Bayerns vintertræningslejr, hvor han høstede store roser for sine præstationer, og nu bliver han altså belønnet med en chance for at spille på hold med nogle af Europas bedste spillere i en vigtig kamp.

At Pierre Emil Højbjerg er et af dansk fodbolds allerstørste talenter har længe stået klart, og ifølge forhenværendeværende U17-landstræner Thomas Frank har den unge dansker et kæmpe potentiale.

- Når Pierre er allerbedst kan han diktere kampen. Han er fantastisk i positionen som 8’er, hvor han styrer spillet fra felt til felt. Han er god i boldbesiddelse og til at spille i de små rum. Og så er han fantastisk til at sparke ude fra feltet. Det har vi ikke så mange, der kan, sagde Thomas Frank til sporten.dk sidste år. 

Pierre Emil Højbjerg skiftede sidste år til Bayern München på en treårig kontrakt, og den sydtyske klub har vind i sejlene i øjeblikket med et 20 points forspring i Bundesligaen og kommende kvartfinaler i Champions League mod Juventus.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk