Danske Delaney nyder livet i Dortmund: 'Stor oplevelse at spille foran 80.000'

Landsholdsspilleren Thomas Delaney skiftede op til denne sæson til tyske Borussia Dortmund, og det var været et succesfuldt skifte.

Thomas Delaney(th.) jubler over en scoring sammen med to holdkammerater. (Foto: Friedemann Vogel © Scanpix)

En førsteplads og masser af spilletid. Men kan roligt sige, at danske Thomas Delaney har fået god start på opholdet i den tyske klub Borussia Dortmund.

I sommer skiftede han til den legendariske fodboldklub fra det tyske Ruhr-distrikt for cirka 150 millioner kroner, efter en succesrig tid hos Bundesliga-konkurrenterne Werder Bremen.

Men selvom han blevet i tysk fodbold, så er han rykket fra den tunge ende af tabellen til en af de klubber, som spiller med om titler i hver sæson. For med otte mesterskaber er Dortmund en tysk fodboldgigant.

Og det er også noget, Thomas Delaney har kunnet mærke siden skiftet.

- Det er den største oplevelse at spille i Dortmund på hjemmebane foran 80.000 tilskuere og så vinde en kamp. Det er en følelse, der er svær finde andre steder, forklarer han.

Selvom den danske landsholdsspiller spillede flere sæsoner i FC København, hvor han var med til at vinde mesterskaber og deltage i Champions League, så er Dortmund bare på et helt andet niveau, end han tidligere har prøvet i sin klubkarriere.

- I bund og grund spiller vi bedre fodbold, og så bliver der også krævet høj kvalitet. Nogen siger, det er nemmere at være god på et godt hold. Det er det også, men kræver også noget, for at kvaliteten er høj.

Der følger et stort pres med

Borussia Dortmund og Delaney indtager for tiden førstepladsen i den tyske liga efter syv runder, og når man spiller med i toppen af Bundesligaen i en stor klub, så følger der automatisk også et stort pres med.

Det kan for nogen spillere være svært at håndtere, men for danskeren har det aldrig været et problem.

- For mig er det bare fodbold. Det er selvfølgelig en videnskab, men i bund og grund

handler det om at have en god følelse, og når det lykkes, så spiller du også god fodbold, siger han.

Skiftet til sin nuværende arbejdsgiver skete, efter han kun havde været i Werder Bremen i halvandet år. Det er dog ikke planen for den dynamiske midtbanespiller, at det billede skal gentage sig i Dortmund.

- Jeg vil gerne være der i lang tid, og jeg vil gerne vinde noget. Situationen i Tyskland er bare sådan, at Bayern München er rigtig stærke, og som det ser ud nu, så vil de hvert år være klar favorit til mesterskabet. Så jeg går ikke med forhåbninger om at blive mester inden for de næste par år, men man kan også få succes på andre måde, for eksempel i en pokalturnering.

- De små ting kan også gøre det hele meget værd. At vinde et lokalderby over Schalke eller at slå Bayern (München, red.) hjemme.

Men på trods af at Delaney nyder tiden i Tyskland, så kæmper han stadig med ét specifikt problem efter at have boet i Tyskland i to år.

- Jeg glemmer, at alt er fuldstændig lukket om søndagen. Det er lige før, jeg tror, man ikke kan gå i kirke, siger han med sit karakteristiske skæve smil.

Midtbanespilleren er i disse dage en del af den danske landsholdstrup, som lørdag møder Irland i Nations League i Dublin, og tirsdag spiller venskabskamp hjemme mod Østrig.

Facebook
Twitter