Delaney og Dortmund sænket i topkamp: Bayern nærmer sig mesterskabet

Delaney spillede en fin første halvleg for Dortmund, men Bayern var stærkest i opgøret. (Foto: © FEDERICO GAMBARINI, Scanpix)

Der Klassiker, opgøret mellem Borussia Dortmund og Bayern München i Tyskland, er altid en vigtig kamp for begge hold. Tirsdag var den også afgørende for spændingen om mesterskabet.

En Dortmund-sejr ville åbne titelduellen helt op igen, men med en sejr på 1-0 til Bayern har sydtyskerne i stedet åbnet et hul på syv point til forfølgerne med seks spillerunder igen.

Joshua Kimmich sørgede i slutningen af første halvleg for kampens enlige scoring, som sender Bayern kraftigt i retning af det ottende mesterskab på stribe.

God Dortmund-start

Hjemmeholdet startede ellers som lyn og torden, da Bayern München allerede efter et halvt minuts spil måtte stoppe bolden på målstregen efter et lidt tamt forsøg fra den norske komet Erling Haaland.

Dortmund spillede ganske pænt, men langsomt kom der mere sikkerhed i den velkendte Bayern-maskine, og sydtyskerne satte sig mere og mere på spillet.

Midtvejs i halvlegen var det Dortmund-anfører Lukasz Piszczek, som elegant med hælen måtte redde et Bayern-forsøg på målstregen.

Det lignede 0-0 ved pausen, men et par minutter før pausefløjtet kom så målet. En blanding af Joshua Kimmichs genistreg og lidt tvivlsomt keeperspil af Roman Bürki sendte gæsterne i front.

  • Stortalentet Erling Braut Håland havde ikke en god aften og måtte skiftes skadet ud i anden halvleg. (Foto: © pool, Scanpix)
  • Et flot chip af Joshua Kimmich afgjorde kampen. (Foto: © pool, Scanpix)
  • Bayern fejrer Kimmich' fine mål. (Foto: © Federico Gambarini / POOL, Scanpix)
  • Dortmund er nu syv point efter Bayern på førstepladsen. (Foto: © FEDERICO GAMBARINI, Scanpix)
1 / 4

Fra kanten af feltet sparkede Kimmich dybt i bolden, og selv om Bürki nåede tilbage og fik hele hånden på bolden, strøg den i nettet alligevel.

Det taktiske oplæg til anden halvleg måtte ændres fra Dortmund, som havde mistet meget initiativ.

Det kostede en ellers fint spillende Thomas Delaney pladsen. Også Julian Brandt blev taget ud. I stedet kom Jadon Sancho og Emre Can på banen.

Skadet norsk teenage-stjerne

Udskiftningerne havde imidlertid ikke den store effekt.

Bayern fortsatte med at dominere og sværmede et par gange om 2-0-målet.

Erling Haaland var tæt på med en afslutning ti minutter efter pausen, men ellers var det sporadisk, hvad Dortmund kom frem til.

Ikke nok med at mesterskabet med nederlaget synes langt væk, Ruhr-klubben måtte også små 20 minutter før tid se netop Haaland udgå med en skade.

Robert Lewandowski ramte stolpen i slutningen af kampen, men det blev ikke til flere scoringer.

/ritzau/