'Det hører ingen steder hjemme': Robert Skov tager afstand fra Bayern-fans' opførsel

Et tilskuerbanner fik flere gange afbrudt opgøret mellem Bayern München og Hoffenheim i Bundesligaen.

Hoffenheim-danskeren Robert Skov (th.) tager afstand fra de medrejsende Bayern-fans, som havde medbragt et banner om klubbens præsident Dietmar Hopp. (Foto: © Daniel Roland, Scanpix)

Bayern München tog de tre point med en 6-0-sejr over Hoffenheim, men det var storklubbens medrejsende fans, der efterfølgende stjal overskrifterne.

Undervejs luftede Bayern-tilhængerne et banner med ukvemsord om Hoffenheim-ejer Dietmar Hopp.

'Søn af en luder,' stod der blandt andet, hvilket flere gange fik kampens dommer, Christian Dingert, til at afbryde bundesligaopgøret.

Hoffenheim-danskeren Robert Skov oplevede tilskuerballaden fra grønsværen, og landsholdsspilleren har aldrig oplevet noget lignende.

- Det tror jeg ikke, at der er nogen, der har, siger Skov til DR Sporten.

Det var dette banner, der fik kampens dommer til at afbryde opgøret mellem Bayern München og Hoffenheim. (Foto: © Daniel Roland, Scanpix)

Efter den sidste afbrydelse valgte spillerne at lade tiden løbe de sidste 13 minutter af opgøret, mens bolden blev trillet frem og tilbage mellem de to hold. En fælles afstandtagen til Bayern-tilskuernes opførsel, lyder det fra Robert Skov.

- Jeg tror, at det er skridtet mod at få sat en stopper for nogle af de ting, der sker i fodboldverdenen, som er utrolig triste. Vi har set racisme mange steder, og nu det her med vores præsident. Jeg synes, at det var det rigtige, der blev gjort i dag (lørdag, red.). At der blev taget afstand fra de ting, der sker på tribunerne, fordi det ikke hører nogen steder hjemme, siger Hoffenheim-danskeren.

I sidste spillerunde var det Mönchengladbachs tilskuere, der protesterede mod Hoffenheim-præsidenten Dietmar Hopp. (Foto: © UWE KRAFT, Scanpix)

Det er anden gang på en uge, at fans retter skarp kritik af Hoffenheims ejer. I lørdags var det Borussia Mönchengladbach-tilhængere, som medbragte et banner af Dietmar Hopp.

Tidligere på sæsonen valgte også Dortmund fans at udtrykke deres utilfredshed med Dietmar Hopp, hvilken siden har betydet en tre-årig udelukkelse fra Hoffenheims hjemmebane.

Hopp er upopulær blandt dele af Hoffenheims rivalisernede fans, fordi han har finansieret klubbens rejse fra de lavere rækker til Bundesligaen og samtidig har udtalt, at han er modstander af Bundesligaens 50+1-regel. Reglen er sat i verden for at sikre, at klubbens medlemmer bevarer den overordnede kontrol og beskytter mod påvirkning fra eksterne investorer.

Får store konsekvenser

Episoden omkring banneret skabte en masse forvirring, siger Robert Skov. Der blev dog hurtigt kommunikeret klubberne imellem og besluttet, at spillerne bare skulle have de sidste minutter af opgøret til at gå.

- Det var det rigtige at gøre, og det blev gjort på en god måde, siger danskeren.

- Det var det samme i sidste uge (mod Mönchengladbach, red.). Det er en lille del, der står bag det, og det virker til, at det langt fra er størstedelen, der bakker op omkring det her. Ingen ønsker, at det skal skabe overskrifter i fodbold. Det handler om glæde og om at spille, siger Robert Skov.

Hoffenheim-præsident Dietmar Hopp (tv.) og Bayern Münchens formand Karl-Heinz Rummenigge på banen sammen efter opgøret, som blev skæmmet af Bayern-tilhængernes banner. (Foto: © Daniel Roland, Scanpix)

Lørdagens uroligheder er dråben, som får bægeret til at flyde over, siger Bayern-formand Karl-Heinz Rummenigge efter kampen til nyhedsbureauet dpa.

- Senest i dag er øjeblikket kommet, hvor den samlede Bundesliga må tage affære. Vi må stå sammen. Vi har alt for længe lukket øjnene for, hvad der sker i fanafsnittene. Det er fodboldens hæslige ansigt.