Leon Andreassen grådkvalt over Enkes selvmord

Leon Andreasen og Michael Schjønberg kendte målmanden Robert Enke gennem Hannover 96. Derfor var de naturligvis begge chokerede over målmandens tragiske selvmord tirsdag.

Robert Enke, som stod på mål for både Hannover 96 og det tyske landshold, døde i en alder af 32 år. (Foto: Peter Steffen © Scanpix)

Den danske landsholdsspiller Leon Andreasen var i Hannover 96 holdkammerat med målmanden Robert Enke, der i går på tragisk vis tog sit eget liv. Derfor var det naturligvis en chokeret Leon Andreasen, der sent tirsdag forlod stadion i Hannover, hvor de første lys allerede var tændt for den tyske landsholdsmålmand.

- Jeg er fuldstændig rystet. Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal sige. De siger, at det var selvmord. Og det sker så efter, at de fik en lille pige i maj, sagde en grådkvalt Leon Andreasen.

Robert Enke blev i 2004 far for første gang, men datteren Lara led af en hjertefejl, og efter to års hård kamp måtte hun give op. Siden adopterede Robert Enke og hustruen Teresa i maj den kun to måneder gamle Leila.

Schjønberg rystet

En anden dansker med tæt tilknytning til Robert Enke er Michael Schjønberg, der mellem 2005 og 2007 var halvandet år i Hannover 96 som træner. Her lærte han Enke at kende som en seriøs målmand på banen og et godt menneske uden for banen:

- Han gik ind for lighed. Alle skulle behandles godt. Der er intet dårligt at sige om ham, siger Michael Schjønberg til Ekstra Bladet.

Robert Enke blev mindet på Camp Nous storskærm allerede i aftes, da hans tidligere klub FC Barcelona spillede pokalkamp mod Leonesa.

FacebookTwitter