Ligaen er klar til at trykke på pauseknappen: Men Bundesligaen spiller videre i weekenden

Ifølge DFL bør man ikke afvikle næste uges bundesligakampe. Tiltaget skal stoppe coronaspredning.

Bundesligaen kan blive udskudt til april. (Foto: © Friedemann Vogel, Scanpix)

Den tyske ligaforening DFL foreslår at suspendere alle kampe i Tyskland efter denne weekends spillerunde og frem til 2. april.

På sin hjemmeside skriver DFL, at en spillerunde i landets to bedste fodboldrækker bør blive udsat for at forhindre spredningen af coronavirus.

DFL's bestyrelse holdt fredag et møde, og her blev det besluttet af afholde en generalforsamling mandag, hvor det forventes at blive bekræftet.

Danmarks Mathias Zanka Jørgensen skal i aften i kamp for tyske Düsseldorf. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Tiltaget vil først gælde fra næste uge, og da den sidste weekend i marts er afsat til landskampe, er det reelt kun en enkelt spillerunde, der foreløbig vil blive påvirket.

I forvejen spiller alle tyske klubber uden tilskuere i den kommende runde. Kampen mellem Werder Bremen og Bayer Leverkusen mandag aften bliver dog ikke til noget. På Twitter skriver Werder Bremen, at den er aflyst.

En kamp i den tyske 2. Bundesliga mellem Hannover 96 og Dynamo Dresden er også blevet aflyst, efter at to spillere fra Hannover er testet positive for coronavirus, og resten er holdet er sendt i karantæne.

Ligaforeningen understreger, at sæsonen bør genoptages og færdiggøres.

/ritzau/dpa