(Foto: © THOMAS KIENZLE, Scanpix)

Se billeder fra fodboldens comeback: Mundbind, alternative jubelscener - og et kontroversielt smækkys

Fodbold er tilbage igen, efter den tyske Bundesliga er genstartet efter en corona-pause. Men alt er bestemt ikke, som det plejer at være.

Mange fodboldfans har set frem til lørdag den 16. maj.

Denne eftermiddag blev fodbolden genstartet efter en længere corona-lockdown, da den bedste tyske fodboldrække åbnede portene til stadion igen.

Men det var på mange måder en speciel genåbning, da coronavirusset stadig hærger i Tyskland og resten af verdenen. Publikum er nægtet adgang, og derudover skal spillere, dommere og alle de involverede parter tage mange forholdsregler i kampene.

Der må blandt andet ikke jubles i grupper, håndtryk og highfives er no go - og så er mundbind obligatorisk for de aktører, der ikke er inde på banen.

De fleste spillere havde stor respekt for restriktionerne i lørdagens seks Bundesliga-kampe, men der var dog nogle enkelte, der lod sig rive med.

Se billederne herunder:

 • Alle medarbejdere, der skulle ind på stadion, skulle inden tjekkes for feber. I hver Bundesliga-kamp er der tilladt 300 mennesker at opholde sig på stadion i tre opdelte områder. Her bliver en fotograf testet inden kampen mellem Augburg og Wolfsburg, der endte med en 2-1-sejr til Wolfsburg. (Foto: © THOMAS KIENZLE / POOL, Scanpix)
  1 / 7
 • Bolddrengene er også tilladt adgang, men de skal sørge for at spritte fingre jævnligt under kampen. Det gør en bolddreng i kampen mellem Eintracht Frankfurt og Mönchengladbach her helt efter reglerne. (Foto: © Michael Probst / POOL, Scanpix)
  2 / 7
 • Alle indskiftere er påbudt at side med afstand til hinanden og med maske på, mens kampen er i gang. Det gør Frankfurts spillere eksemplarisk i opgøret mod Gladbach, som gæsterne fra Gladbach vandt med 3-1. (Foto: © pool, Scanpix)
  3 / 7
 • Journalister er også tilladt adgang på stadion, men også under strenge restriktioner. Her er det danske Yussuf Poulsen, der bliver interviewet - på stor afstand - af en tysk tv-reporter. Poulsen scorede i 1-1-opgøret mod Freiburg. (Foto: © JAN WOITAS, Scanpix)
  4 / 7
 • Almindelige jubelscener er ikke tilladt. Her viser Thorgan Hazard (tv) tydeligt over for sin holdkammerat Achraf Hakimi (th), at han ikke skal nærme sig for tæt på Erling Braut Håland i midten, der har scoret for Dortmund i 4-0-sejren mod ærkerivalerne fra Schalke. (Foto: © MARTIN MEISSNER, Scanpix)
  5 / 7
 • Her viser Manuel Gulde og Christian Guenter fra Freiburg, hvordan en alternativ jubelscene kan se ud, når man følger forholdsreglerne. (Foto: © JAN WOITAS, Scanpix)
  6 / 7
 • Det er dog ikke alle, der kunne holde sig til at følge forholdsreglerne. Her er det Hertha Berlins Dedryck Boyata, der giver holdkammerat Marko Grujic et kindkys i 3-0-sejren ude mod Hoffenheim. Et billede, der har sat gang i diskussionen i fodbold-Tyskland, om spillerne i længden kan følge restriktionerne og holde smitten nede. Lørdag aften udtalte den tyske divisionsforening, DFL, at der ikke vil blive uddelt en straf til Hertha Berlin. Spillere fra andre hold har da også været ude og sige efterfølgende, at de også godt kunne have fundet på at juble tæt sammen med deres holdkammerater, hvis situationen var til det. Dortmunds Julian Brandt mener, at det er en stor del af fodbold at vise følelser, når man scorer et mål. (Foto: © pool, Scanpix)
  7 / 7