Sportschef: Bendter er en trussel for fællesskabet

Wolfsburgs sportschef fortæller, hvorfor klubben har fristillet Bendtner fra al træning.

Bendtner må ikke træne i Wolfsburg. (Foto: PETER STEFFEN © Scanpix)

I sidste uge blev Nicklas Bendtner fritstillet fra al træningsaktivitet i Wolfsburg. Det skete efter adskillige disciplinære og træningsmæssige hændelser, blandt andet er Bendtner kommet for sent til træning.

I et interview med tv-stationen NDR søndag løftede klubbens sportschef, Klaus Allofs, sløret for den overordnede tanke med hensyn til at fritstille den danske angriber.

Man anså simpelthen Bendtner for at være til fare for det fællesskab, der skal være i en trup.

- Der har været konkrete ting, som jeg ikke vil fortælle om her. Vi har set ham som en trussel mod vores fællesskab, og derfor har vi måttet handle, sagde Klaus Allofs, der ikke ville ind på, hvilke konkrete ting, klubben har været utilfreds med.

Ikke private personer

Wolfsburg har ikke kun haft problemer med Nicklas Bendtner, men også med angriber Max Kruse, der har været ude i adskillige episoder, som medierne har svælget i, og han er blandt andet blevet suspenderet fra det tyske landshold.

Generelt set forventer klubben, at spillerne er deres ansvar bevidst og opfører sig ordentlig, siger sportschefen.

- Det er historier, der interesserer folk, og spillerne må vide, at de er genstand for offentlighedens søgelys. Alle, der beskæftiger sig med fodbold, ved, hvilken betydning man har i offentligheden. Det er noget, man skal tage hensyn til. Når man forlader træningsbanen, er man ikke bare en privat person, sådan er det. Det skal man vide, sagde Allofs.

- Det er unge mennesker, så det er forventeligt, at de også begår fejl, men vi snakker med dem, når de kommer til klubben. Vi fortæller dem, at de repræsenterer klubben og vi vil jo gerne have, at de viser deres potentiale, og hvis det ikke sker, griber vi ind, sagde han.

I øjeblikket forsøger Nicklas Bendtner, der i denne sæson har deltaget i 13 kampe, de fleste som indskifter, via sin agent Ivan Marko Benes at få løst danskeren fra sin kontrakt med Wolfsburg. En kontrakt, der udløber i 2017.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk