Store tæsk til Ingvartsen og Union i berlinerderby

Med fire mål i anden halvleg fik Hertha solid revanche for nederlaget til bysbørnene i november.

Berlinerderbyet blev klart mest festligt for værterne i blåt og hvidt. (Foto: © Stuart Franklin / POOL, Scanpix)

Det blev ikke til endnu en meriterende derbytriumf for Union, da holdet gæstede Berlins storhold, Hertha, i fredagens enlige bundesligakamp. Tværtimod.

To mål på et minut og yderligere to scoringer i anden halvleg afgjorde kampen med klar margin til Herthas fordel. 4-0 og en solid revanche for 0-1-nederlaget i det omvendte opgør i efteråret.

Første halvleg var omtrent så tam, som stemningen på det tilskuertomme Olympiastadion indbød til.

Hertha var bedst og havde de chancer, der nu en gang var før pausen, men det var ikke kønt. Det ændrede sig dog i de sidste 45 minutter.

Den danske angriber Marcus Ingvartsen gjorde ikke meget væsen af sig i Unions offensiv, og han blev hevet ud, fem minutter efter at Hertha var kommet på 2-0.

To hurtige mål gjorde udslaget

Det var veteranangriberen Vedad Ibisevic, som pandede hjemmeholdet i front i 51. minut tæt under mål. Og minuttet efter var han i oplæggerens rolle.

Union gav bolden op igen, sparkede den frem og mistede den. Da Ibisevic fik bolden og front mod målet, sendte han Dodi Lukebakio i dybden.

Danske Marcus Ingvartsen (tv.) gjorde ligesom resten af Union-mandskabet ikke meget væsen af sig. (Foto: © pool, Scanpix)

Han rundede Unions keeper og trillede sikkert 2-0-målet i kassen.

Gæsterne havde ikke noget i værktøjskassen af hverken kvalitet eller taktiske ændringer, som kunne true Hertha.

I stedet blev kampen afgjort efter en god times spil. Passivt så Union-forsvaret til, mens Hertha spillede sig ind i feltet.

Bolden blev lagt tilbage til Matheus Cunha, som med et fladt spark gjorde det til 3-0.

Forsvarsspiller igen i fokus

Dedryck Boyata slog det sidste søm i kisten med et hovedstødsmål efter hjørnespark 13 minutter før tid.

Boyata fik meget opmærksomhed i sidste weekend, fordi han under en målfejring uddelte et kindkys. Ikke ligefrem i tråd med coronaretningslinjerne for spillerne efter genåbningen af sæsonen.

  • Olympiastadion var naturligvis lukket for tilskuere, så fansene måtte i stedet følge kampe på andre måder. (Foto: © ODD Andersen, Scanpix)
  • Dedryck Boyata (nummer to fra højre) fejrer sit mål til 4-0 markant mere afdæmpet, end tilfældet var i den seneste runde. (Foto: © Stuart Franklin / POOL, Scanpix)
  • 4-0-sejren sikrer i den grad Hertha håneretten i den tyske hovedstad. (Foto: © Stuart Franklin / POOL, Scanpix)
1 / 3

Han holdt sig da også til en mere afdæmpet fejring af scoringen, som cementerede Bruno Labbadias kanonstart som cheftræner for Hertha.

Holdet vandt i sidste weekend 3-0 ude over Hoffenheim, og med fredagens sejr i berlinerderbyet rykker Hertha, i hvert fald midlertidigt, op på tiendepladsen i ligaen. Union ligger nummer 12 med fire point færre.

/ritzau/