Tysk klub fritstiller spiller: Sympatiserede med tyrkisk militær

Et opslag på Instagram har fået St. Pauli til at fritstille sin tyrkiske spiller Cenk Sahin.

Tyrkiske Cenk Sahin ses her til venstre i en træningskamp for St. Pauli mod engelske Stoke. (Foto: © Morris Mac Matzen, Scanpix)

Fredag lavede det tyrkiske landshold en militærsalut ved den afgørende scoring i kampen mod Albanien, og nu er de militære sympatier også nået til Tyskland.

Mandag meddeler den tyske 2. Bundesligaklub St. Pauli, at man har valgt at fritstille sin tyrkiske spiller Cenk Sahin fra træning og kamp, efter at han i et opslag på det sociale medie Instagram har sympatiseret med det tyrkiske militær og dets operation i Syrien.

Opslaget, der blev lagt op torsdag og siden er blevet fjernet, viste et tyrkisk flag med en sympatiserende tekst.

På St. Paulis officielle hjemmeside skriver klubben således, at kontrakten ikke er revet i stykket, men at han er fritstillet fra kamp og træning i klubben.

- Efter flere diskussioner med fans, medlemmer og venner med tyrkiske rødder, er vi blevet klar over, at vi ikke kan og skal dømme efter forskellige kulturelle opfattelser og holdninger.

- Vi er uden diskussion imod krigslignende handlinger, da disse strider fundamentalt imod organisationens værdier, skriver klubben på sin hjemmeside.

Tyrkisk klub sender åben invitation

Efter St. Paulis officielle udmelding har Cenk Sahins tidligere klub og arbejdsgiver Istanbul Basaksehir på Twitter delt et billede af Sahin med tilhørende tekst 'Come back home'.

En besked, der kan tolkes som en åben invitation til Sahin om igen at trække i klubbens trøje.

Tyrkiske styrker iværksatte i sidste uge en række angreb i de kurdisk-kontrollerede områder i Syrien. Det skete, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, havde trukket de amerikanske styrker ud af området.

Ifølge det tyrkiske styre udgør de kurdiske militser i området en sikkerhedstrussel mod Tyrkiet. Men den tyrkiske offensiv har mødt kritik, og ifølge FN er flere end 130.000 personer blevet fordrevet fra deres hjem i området.