Tyske rekordmestre forlænger med træneren

Hansi Flick fortsætter som træner i Bayern München og har indgået en kontrakt til 30. juni i 2023.

Bayern München har vundet Bundesligaen syv år i træk. Hansi Flick har nu papir på, at han skal forsøge at udbygge den statistik frem til 2023. (Foto: © MICHAEL DALDER, Scanpix)

FC Bayern Münchens træner hedder også Hansi Flick i de kommende sæsoner.

Det stod klart fredag, da den tyske storklub på sin hjemmeside meddelte, at parterne har indgået en kontrakt frem til sommeren i 2023.

Hans-Dieter Flick, som blot kaldes Hansi Flick, tog over som midlertidig træner, da Bayern fyrede Niko Kovac i begyndelsen af november i 2019.

Der gik ikke lang tid, før rekordmesterklubben gjorde aftalen permanent for resten af den igangværende sæson, men fredag har parterne så altså lovet hinanden troskab i lidt over tre år mere.

Bayern Münchens bestyrelsesformand, Karl-Heinz Rummenigge, understreger da også, som aftalen indikerer, at klubben er ovenud tilfreds med den tidligere assistenttræner.

- FC Bayern er meget tilfreds med Hansi Flicks arbejde. Holdet har udviklet sig godt under hans ledelse og spiller attraktiv fodbold, hvilket også har afspejlet sig i resultaterne. Vi er den eneste tyske klub, der stadig er med i alle tre turneringer, siger Karl-Heinz Rummenigge til klubbens hjemmeside.

Her tænker Rummenigge på positionen i Bundesligaen, den tyske pokalturnering samt Champions League.

Stoler på Hansi Flick

Bestyrelsesformanden roser også 55-årige Flicks menneskelige evner.

- Jeg kan godt lide, den måde han leder holdet på. Hans menneskelige evner er overbevisende, og hans empati taler for sig selv. FC Bayern stoler på Hansi Flick, og vi er fortsat overbeviste om, at vi med ham vil nå vores mål i fremtiden, siger Rummenigge.

Den holdning deler Hansi Flick ikke så overraskende, og han roser sine samtaler med folk i Bayern-ledelsen.

- Jeg ser frem til at tackle de kommende opgaver sammen med mit trænerteam og holdet. Samtalerne med Karl-Heinz Rummenigge, Oliver Kahn og Hasan Salihamidzic var præget af stor tillid. Sammen har vi defineret retningen for de kommende år, og jeg er sikker på, at vi kan opnå meget sammen, siger Hansi Flick.

Bayern topper Bundesligaen med 55 point og har fire point ned til Borussia Dortmund på andenpladsen, mens Bayern er i semifinalen i pokalturneringen.

I Champions League vandt Bayern senest 3-0 ude over Chelsea i det første opgør i ottendedelsfinalen.

Det var, inden at udbruddet af coronavirus satte en stopper for det meste i sportens verden. Derfor er returkampen ikke spillet, ligesom Bayern ikke har spillet i ligaen siden 10. marts, mens al fodbold ligger stille også i Tyskland.

/ritzau/