Wolfsburgs herrer aflyser Harders guldfejring

Pernille Harder vandt The Double i weekenden med sin klub Wolfsburg. Men på grund af herrernes vigtige nedrykningskampe må kvinderne ikke fejres hos borgmesteren.

Pernille Harder fejrer sin første scoring i pokalfinalen mod SC Sand foran 17000 tilskuere i Köln. (Foto: Sascha Steinbach © Scanpix)

Den danske fodboldstjerne Pernille Harder har haft en forrygende sæson i tyske Wolfsburg.

Og lørdag blev den endnu bedre, da hun var helt afgørende for, at den tyske storklub vandt ’The Double’.

Mesterskabet blev sikret for to uger siden, og i lørdagens pokalfinale mod SC Sand blev hun den helt store helt, da hun med to mål sikrede Wolfsburg endnu en titel i 2-1-sejren.

Derfor skulle man tro, at den helt store fest var planlagt i Wolfsburg hos byens borgmester for at fejre de succesfulde kvinder. Men sådan forholdt det sig ikke.

Klubbens herrehold kæmper i øjeblikket en hård kamp om at fastholde deres position i Bundesligaen – og derfor mener klubben, at det er upassende, at kvinderne fejres i alvorens stund.

- Vi fik at vide i sidste uge, at fejringen hos borgmesteren bliver udsat. Det er det eneste, vi har fået at vide. At det ikke passer ind, nu hvor herrerne skal spille disse kampe, siger Pernille Harder.

Den danske landsholdstjerne og resten af Wolfsburg-holdkammeraterne har ikke brugt meget til på at snakke om beslutningen, men hun undrer sig over klubbens ageren.

- Vi er selvfølgelig ikke helt tilfredse med den beslutning. Det var jo ikke sket, hvis det havde været omvendt - hvis herrerne havde vundet 'The Double', og vi var i deres situation. Det var absolut ikke sket, at fejringen ville blive udskudt. Ja, vi føler os uretfærdigt behandlet, siger Harder og tilføjer, at hun ikke ved, hvornår fejringen skal finde sted.

- Vi har jo ferie fra i morgen, så vi kan ikke nå det nu. Jeg tror, planen er, at vi skal fejres efter sommerferien, men det er ikke rigtigt på plads.

Klubbens herrehold spiller i aften den anden kamp i de såkaldte ’relegationsspiel’, hvor Wolfsburg som den tredjedårligste hold i Bundesligaen spiller to knald-eller-fald kamp mod det tredjebedste hold i 2. Bundesligaen, Eintracht Braunschweig.

Wolfsburg vandt det første opgør med 1-0 på hjemmebane, og når klubbens mandlige spiller skal kæmpe for klubbens farver i aften, vil Harder og co. følge med.

- Vi skal mødes hele holdet og se kampen på storskærm. Så det får helt sikkert støtte fra os. Vi håber rigtig meget på, at de bliver i Bundesligaen, siger hun.

Pernille Harder skiftede til Wolfsburg i vinters fra Linköping, som hun vandt det svenske mesterskab med i efteråret.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve