Yussuf Poulsen pudsede EM-formen af med to pokalkasser og sendte Leipzig i kvartfinalen

Yussuf Poulsen scorede to mål i Leipzigs pokalsejr over Bochum onsdag aften.

Næsten hver gang det danske herrelandshold i fodbold har spillet en kamp, er den samme debat i fokus:

Hvem skal score målene for landsholdet?

Debatten blev også taget op i DR Sportens fodboldpodcast Fodboldlisten tilbage i november før Danmarks møde med Belgien i gruppefinalen i Nations League.

Leipzig-danskeren Yussuf Poulsen blev dengang placeret som nummer fem på listen med blandt andet følgende ord fra DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul:

- Det, der gør, at han er så højt oppe på listen, er, at han netop har scoret i de store kampe. Det er ikke mod Gibraltar og Luxembourg, han laver sine mål. Han scorede et sindssygt vigtigt mål mod Peru i 2018 ved VM. Han scorede i 1-0-sejren mod Schweiz på hjemmebane, der gjorde, at vi skal spille EM i 2021.

- Han er der med mål i de store kampe. Han skal bare lave nogle flere, sagde Andreas Kraul dengang.

Det var heller ikke, fordi DR Sportens læsere på det tidspunkt havde tiltro til, at det er Yussuf Poulsen, der skal score målene for det danske landshold. Den afstemning kan du se i artiklen nedenfor.

Yussuf Poulsen scorede til 4-0 med et flot hovedstødsmål. (Foto: © JOHN MacDougall, Scanpix)

Men siden har Yussuf Poulsen scoret to Bundesliga-mål, et enkelt mål i Champions League og nu tre mål i den tyske pokalturnering, DFB Pokal.

To af de sidstnævnte tre mål blev scoret onsdag aften, da Yussuf Poulsen og Leipzig spillede sig i pokalkvartfinalen med en 4-0-sejr over Bochum.

De to mål kan du se i videoen øverst i artiklen.

Yussuf Poulsen stod for de sidste to mål, der endegyldigt lukkede kampen i anden halvleg, og det var en yderst tilfreds dansker, der udtalte sig til Sky Sports efter kampen:

- Jeg er virkelig glad for at have startet en så vigtig kamp og glad for, at jeg kunne hjælpe holdet med mine to mål. I anden halvleg var vi det bedste hold, og vi tillod dem ikke meget, så det var en fortjent sejr!

Bayern München røg tidligere på året sensationelt ud af pokalturneringen med et nederlag til Holstein Kiel fra den næstbedste tyske række. Så der er måske håb for Yussuf Poulsen og Leipzig i forhold til at sikre klubbens første pokaltriumf i historien.

Men endnu vigtigere kan man som dansker håbe, at Yussuf Poulsens mål for Leipzig er tegn på flere mål på landsholdet. Forhåbentligt allerede til sommer, hvor han og resten af landsholdet spiller EM med tre gruppekampe i København.

Og så er der ingen grund til at tænke på, at det er 481 dage siden, at han sidst scorede et mål for det danske landshold...